Най-малко 82 случая на така наречения доматен грип са регистрирани

...
Най-малко 82 случая на така наречения доматен грип са регистрирани
Коментари Харесай

Нов вирус е засечен в Индия, засегнал е над 80 деца

Най-малко 82 случая на по този начин наречения " доматен грип " са регистрирани измежду деца в четири индийски щата, написа в. " Хиндустан таймс ".

Новата вирусна зараза е наречена " доматен грип " или " доматена тресчица " поради мъчителните червени мехури, които се появяват по тялото на болните. Среща се при деца под 10-годишна възраст. Първият случай е регистриран в южния щат Керала. По-късно инфекцията е открита при малолетни в щатите Тамил Наду, Харяна и Одиша.

Индийските управляващи са изпратили предизвестие до всички щати и съюзни територии на страната по отношение на появяването на болестта.

" Доматения грип " стартира с невисока температура. След един или два дни по тялото на детето се появяват дребни червени петна, които се трансформират в мехури, а по-късно в язви. Те покриват езика, венците, дланите и стъпалата.

Сред признаците на " доматения грип " са отмалялост, гадене, повръщане, диария, тресчица, болки в тялото и други грипоподобни неразположения. Детето се възвръща след няколко дни.

Лечението му е сходно на други инфекциозни болести - антивирусни медикаменти, отмора, банкет на доста течности, изолираност. Според индийските лекари най-хубавото решение за попречване на болестта е да се поддържа прецизна хигиена и да се дезинфекцират предмети, в това число играчки.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР