Най-малко 6 милиарда евро инвестиции са необходими за затварянето на

...
Най-малко 6 милиарда евро инвестиции са необходими за затварянето на
Коментари Харесай

Таяни: Трябват 6 млрд. евро за затваряне на средиземноморския път на мигрантите


Най-малко 6 милиарда евро вложения са нужни за затварянето на средиземноморския маршрут, по който мигрантите от Африка влизат в Европейския съюз. Това съобщи ръководителят на Европейския парламент Антонио Таяни, представен от вестник „ Велт “.

„ Срещата на Европейски Съюз, която ще се организира в края на тази седмица, е последният късмет да не излъжем упованията на половин милиард европейци. Страните-членки на Европейски Съюз би трябвало да намерят общо решение на въпроса за регулирането на миграцията в Европа. В противоположен случай целият план Европейски Съюз е застрашен от гибел. По образеца на съглашението с Турция, което разреши да се затвори балканският маршрут, Европейски Съюз би трябвало да влага в затварянето на средиземноморския маршрут минимум 6 милиарда евро “, сподели той.

Според него е належащо по-тясно съдействие сред Европейски Съюз и такива директни страни като Мароко, Тунис, Либия, Мали, Мавритания, Чад и Алжир. Финансовата поддръжка за тези страни, сходна на тази, която беше оказана на Турция, ще помогне за това повече никой от Северна Африка да не се пробва да се добере по море до Европа.

Таяни също по този начин разкритикува разпределението на мигрантите вътре в Европейски Съюз. От 650 000 подадени молби за леговище през 2017 година в Европейски Съюз, 416 000 са регистрирани в три страни – Германия, Италия и Франция. Той прикани на срещата на Европейски Съюз да се разиска справедливото систематизиране на мигрантите сред страните от Евросъюза. /ТАСС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР