Най-малко 28 души са били сексуално малтретирани от полицията по

...
Най-малко 28 души са били сексуално малтретирани от полицията по
Коментари Харесай

Полицията в Колумбия е насилвала сексуално протестиращи в пандемията


Най-малко 28 души са били полово измъчвани от полицията по време на всеобщите антиправителствени митинги в Колумбия предходната година, показва неправителствената организация „ Амнести интернешънъл ”.

Тя е получила стотици известия за принуждение на основата на пола, а случаите са документирани в седем града, в това число столицата Богота.

Между 28 април и 30 юни 2021 година стотици хиляди хора, понасящи стопански вреди от пандемията, излязоха по улиците, с цел да стачкуват против препоръчаното нарастване на налозите от тогавашния президент Иван Дуке (2018-2022 г.), което той в последна сметка отдръпна. Полицията брутално потуши небивалия обществен протест, управителен от младежи, а Организация на обединените нации заяви за минимум 46 смъртни случая и упрекна чиновниците по сигурността в съществени нарушавания на човешките права, напомня Агенция Франс Прес.

Докладът разказва многочислени случаи, когато полицията след използване на сълзотворен газ и други ограничения за разпространяване на мирни събирания, са отвеждали дами настрани и са ги подлагани на принуждение, в това число полово. Докладът разказва също по какъв начин полицията загатва на арестуваните протестиращи мъже, че ще бъдат осъдени посредством полово принуждение, преди да ги настани в стаи, където това се е случвало.

Ерика Гевара, шеф на „ Амнести ” за Америка, сподели при представянето на отчета от 68 страници в Богота, че „ държавното принуждение, пред което е изправено популацията, е част от общ модел против протестиращите “.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР