Най-малко 21 атлети от 5 спорта са заподозрени в употребата

...
Най-малко 21 атлети от 5 спорта са заподозрени в употребата
Коментари Харесай

Разследват над 21 атлети за кръвен допинг

Най-малко 21 спортисти от 5 спорта са обвинени в използването на кръвен допинг, заяви мюнхенският прокурор Кай Гребер. Твърди се, че те са свързани с немския лекар Марк Шмид, който предишния месец беше арестуван при взаимна акция на управляващите на Германия и Австрия.
Да те арестуват, до момента в който се допингираш (ВИДЕО) Ски-бегачът Макс Хауке си преливал кръв по време на акцията в Зеефелд
Разследването стартира след признанията на ски бегачът Йоханес Дюер пред ARD за използването на допинг. Той бе задържан на 5 март.

Гребер съобщи, че обвинените 21 спортисти са от три зимни и два летни спорта, а нарушаванията са в интервала 2011 - 2019 година Не се разкриват елементи към имената или спортовете на провинилите се, само че се оповестява, че кръвта е преливана в Германия, Австрия, Италия, Швеция, Естония, Хърватия, Словения и Хавай.

В края на февруари по време на международното състезание по ски северни дисциплини в Зеефелд (Австрия) бе извършена акция, при която бяха задържани петима спортисти. От тях двама австрийци, двама естонци и един представител на Казахстан.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР