Най-малко 15 години затвор очакват Джак Тейшейра, ако бъдат доказани

...
Най-малко 15 години затвор очакват Джак Тейшейра, ако бъдат доказани
Коментари Харесай

Най-малко 15 години затвор за 21-годишния, задържан за теча на секретни документи от Пентагона

Най-малко 15 години затвор чакат Джак Тейшейра, в случай че бъдат потвърдени обвиняванията против него за приключване на секретни документи от Пентагона.

21-годишният чиновник на американската Национална армия е упрекнат в нелегално владеене и разпространяване на документи, свързани с националната сигурност на Съединени американски щати, както и в нелегално заличаване на класифицирана информация.

Случаят " Пентагона Лийкс " - както го нарекоха медиите, за следващ път повдигна въпроса за метода, по който се работи и се съхраняват чувствителни данни.

Файловете се отнасят най-вече за хода на войната в Украйна, само че има и такива с детайлности за съдружници на Съединени американски щати.

И макар че мнозина се усъмниха в достоверността на информацията и в цената ѝ приключването е проблем, показват специалисти.

" Той е подписал съглашение за работа с сензитивна информация. Преминал е образование както всички, които имат достъп до класифицирана информация. И са наясно, че тази информация не може да се изнася от местоработата. Не може да се копира. Не може да се популяризира към трети страни без позволение. Така че - за какво го е направил е без значение. За управляващите е значимо, че го е направил ", съобщи Марк Зейд, юрист.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР