Най-коментираният язовир в България - този, който в нормални времена

...
Най-коментираният язовир в България - този, който в нормални времена
Коментари Харесай

Извънземният язовир "Студена"

Най-коментираният язовир в България - този, който в естествени времена доставя с питейна вода Перник, ни посреща с неуместна табела: " Къпането неразрешено ". Абсурдна, тъй като през днешния ден човек и да желае да се изкъпе в язовира мъчно би могъл да го направи.

Пристъпвайки към крайбрежията на язовира, пред погледа се разкрива стряскаща панорамна панорама. Мизерни останки от воден басейн, прегърнати от  пресъхнали бреговете и величествено подпрени от язовирна стена.  Това е останало от главния водоизточник на град Перник и целия район. Пейзажът е извънредно впечатляващ - като че ли не си на тази планета. GPS координатите обаче безмилостно демонстрират, че се намираме в средата на язовир " Студена ".

В пресъхналото гигантско дъно на язовира се мярка улей, наподобяващ дребен воден канал, който криволичи и някъде в далечината се влива в нещо като езеро, което през днешния ден по размери е по-малко от езерото в столичния квартал " Дружба ". По крайбрежията на рекичката, наближавайки езерото, заснежената настилка стартира да трансформира типа си. Буквално земята пропада. От засушаването в почвата са се образували големи пукнатини, които в този момент са запълнени от сняг.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР