Най-късно на 21 декември ще отворим градините, а учениците няма

...
Най-късно на 21 декември ще отворим градините, а учениците няма
Коментари Харесай

Детските градини ще отворят най-късно до 21 декември

" Най-късно на 21 декември ще отворим градините, а учениците няма смисъл да се връщат децата за 22 и 23 декември, по-разумно е да тръгнат на учебно заведение на 4 януари ". Това разгласи министърът на образованието Красимир Вълчев пред Би Ти Ви, като посочи, че завръщането на учениците в клас зависи от развоя на епидемиологичната конюнктура. Решението на университетите по кое време да отворят още веднъж порти ще е най-вероятно на управленията им след Нова година.

" Направихме всичко допустимо учебните заведения да осъществят най-много образование в електронна среда, само че фактът е, че учебни заведения и детски градини са среда на многочислено, многочасово взаимоотношение. Няма подозрение, че децата са приносители. Като цяло би трябвало да понижим средата на взимодействие ", призна Вълчев.

Той уточни още, че в последните седмици имаме доста инфектирани учители с ковид, даже смъртни случаи измежду тях. Най-важното е в този момент да съхраним живота и здравето на учителите. После още веднъж сподели, че пропуските в образованието на учениците могат да се компенсират през лятото. " Животът на хората не може да се компенсира. Най-важното е в този момент да понижим натиска върху здравната система, по-късно евентуално ще се върнем към разновидността на периодично повтаряне ", добави той.

Учителите би трябвало да бъдат едни от първите групи имунизиране, паралелно с лекарите, счита Вълчев.

© Actualno.c
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР