Няколко дни в района на бул. Фритьоф Нансен и бул.

...
Няколко дни в района на бул. Фритьоф Нансен и бул.
Коментари Харесай

Кметът Терзиев подкрепя идеята за изграждането на велоалея в цент...

Няколко дни в региона на бул. " Фритьоф Нансен " и бул. " Патриарх Евтимий " има демонстрации поради създаване на велоалея. Гражданите са възмутени от премахването на част от паркоместата.

 

Заради решението Европейският център за транспортни политики даде на съд Столична община. 

 

Пред БНР Васил Терзиев съобщи следното:

 

" Застанал съм зад това решение и имам вяра в целесъобразността на този план. Чуваме хората за паркоместата и търсим решение. Ако падне решението, ще осъществим решението на съда и ще създадем смяна ", означи той.

 

Промените в организацията на придвижването в центъра на София, направени от Столична община, ще генерират тапи. Това счита силовият министър Калин Стоянов. Той посочи, че по негова информация решението за тези промени е взето преди време.

" Преди няколко години са взети всички тези решения и са гласувани. Аз персонално не утвърждавам това, което се случва там. Мисля, че ще възникне по този начин проблем със тапи ще има. Да, хубаво е това, което се прави, само че аз персонално съм на мнение, че София би следвало да обезпечи, преди всичко, както подземни, по този начин и надземни паркинги за всички тези коли, които са в централна градска част и чак тогава да мислим за това, което се прави с тези алеи сега ", уточни още министърът.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР