Най-известният затворник в Русия, а може би и в света

...
Най-известният затворник в Русия, а може би и в света
Коментари Харесай

Алексей Навални пред New York Times: Карат ме насила да гледам по 8 часа телевизиите на Путин

Най-известният пандизчия в Русия , а може би и в света - водачът на опозицията против Путин Алексей Навални , прекарва огромна част от времето си в нареждане на килията си, четене на писма и посещаване на трапезарията, като постоянно в менюто има овесена каша, написа The New York Times.



Но може би най-лудото нещо е принуждаването да се гледа съветска държавна телевизия и подбрани пропагандни филми за повече от осем часа дневно, в това, което управляващите назовават ​​програма за „ повишение на осведомеността “, която размени тежкия труд на политическите пандизчии.

„ Четенето, писането или правенето на каквото и да е друго “ е неразрешено, сподели г -н Навални за насилственото време пред екрана. " Трябва да седнеш на стол и да гледаш телевизия. " И в случай че пандизчия кимне, сподели той, пазачите викат: „ Не спи, гледай! “

В изявление за The New York Times , първото му с осведомителна организация след ареста му през януари, Навални приказва за живота си в пандиза, за това за какво Русия се е разправила толкоз мощно против опозицията и дисидентите и за убеждението си, че „ Режимът на Путин “, както той го назовава, е жертван на колапс.

В днешна Русия г -н Навални обясни, че часовете, прекарани в гледане на държавна телевизия и филми, определени от надзирателя, са ориентирани към политическите пандизчии, статут, който Amnesty International е присвоил на г -н Навални. Изчезнаха промените на тежък труд в минното дело или горското стопанство, което бе признак на руския Гулаг за политическите пандизчии.

„ Можете да си визиите татуирани мускулести мъже със стоманени зъби, които желаят  да вземат най-хубавата кошара до прозореца “, сподели господин Навални.

„ Трябва да си визиите нещо като китайски трудов лагер, където всички маршируват в редица и където видеокамери са окачени на всички места. Налице е непрекъснат надзор и просвета на привикване. "

„ Режимът на Путин е историческа злополука, а не наложителност “, написа той и прибавя: „ Това беше изборът на корумпираното семейство Елцин “. Той направи отпратка към назначението на г -н Путин за краткотрайно изпълняващ длъжността на някогашния президент Борис Н. Елцин през декември 1999.

„ Рано или късно тази неточност ще бъде поправена и Русия ще премине към либерален, европейски път на развиване. Просто тъй като хората желаят това. "

Както и преди, Навални подлага на критика Европа и Съединените щати за икономическите наказания, които наложи на Русия поради намесата й в чужбина и репресиите й против дисидентите. Той сподели, че глобите вредят на елементарните руснаци.

Според него глобите би трябвало да бъдат ориентирани единствено към висшите олигарси, които поддържат държавното управление на Путин, вместо към десетките значително неразбираеми фигури, които бяха ударени до момента. Истински могъщите са избегнали глобите, сподели той, като визираше „ войска от юристи, лобисти и банкери, борещи се за правото на притежателите на мръсни и кървави пари да останат ненаказани “.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР