Най-изгодният добив на цифрова валута е добивът с безплатно електричество.

...
Най-изгодният добив на цифрова валута е добивът с безплатно електричество.
Коментари Харесай

В Русия откриха незаконна цифрова ферма, откраднала 8 милиона KWh електрическа енергия

Най-изгодният рандеман на цифрова валута е добивът с гратис електричество. Мошениците от разнообразни страни се пробват да разположат своите ферми покрай промишлените предприятия, където може незаконно да се употребява безвъзмездна сила или да се конфигурира индустриален електрически генератор, работещ с безвъзмезден газ.
В зарязан цех в Оренбург бе открита огромна цифрова плантация, поглъщаща големи количества електрическа сила. Местният енергиен оператор засече потреблението на над 8 милиона киловатчаса електрическа сила от територията на изоставения цех и незабавно уведоми полицията.



На територията на завода бяха открити над 6000 ASIC устройства , грижливо подредени в шкафовете на поставените в завода лавици. Силовите кабели на зареждането вземат електрическа сила от подстанцията на завода. Освен това, в прилежащите пространства бяха открити стотици кутии от напълно ново, одеве закупено съоръжение за рандеман на криптовалута.



Според следствието, цифровата плантация е благосъстоятелност на двамата шефове на някогашната компания, работила на територията на завода.

Престъпление от сходен жанр в Русия се санкционира с до 5 години затвор и санкция в размера на прихода, получен през последните 6 месеца. Най-болезнена ще е санкцията. В този случай конфискация на имуществото не се планува и след заплащането на санкцията, откритите над 6000 ASIC устройства, ще бъдат върнати. Това не е малко, тъй като към сегашен ден тези устройства костват над $1 милион.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР