Най-голямата руска банка Сбербанк обяви днес, че се оттегля от

...
Най-голямата руска банка Сбербанк обяви днес, че се оттегля от
Коментари Харесай

Най-голямата руска банка се оттегля от Европа

Най-голямата съветска банка " Сбербанк " разгласи през днешния ден, че се отдръпва от европейския пазар, откакто бе тежко наранена от огромните финансови наказания, наложени поради съветската инвазия в Украйна, съобщи Франс прес, представени от Българска телеграфна агенция.

" Сбербанк “ реши да се отдръпна от европейския пазар. Дъщерните банки на групата се сблъскват с неестествено приключване на средства и закани за сигурността на чиновниците и клоновете. Това се показва в официално съобщение на банката, представено от съветските медии.

" Сбербанк “  не е в положение да даде налични средства на европейските си филиали поради наредба на Централната съветска банка, съгласно официалното съобщение.

" Сбербанк “ е показана в осем европейски страни: Германия, Австрия, Хърватия, Чехия, Унгария, Словения, Сърбия и Босна и Херцеговина. Европейските филиали на " Сбербанк “ разполагат с високо ниво на капитал и активи и вложенията на клиентите са обезпечени в сходство с локалното законодателство, увери банката.

Европейският банков регулатор заяви през вчерашния ден вечерта, че ще бъде открита процедура по неплатежоспособност за главния филиал на " Сбербанк “ в Европа,  отслабен от финансовите наказания. Дъщерната банка " Сбербанк Европа “, основана в Австрия, за която работят 4000 души, ще бъде предмет на процедура по неплатежоспособност в тази страна, посочи Единният съвет за преструктуриране (CRU).

Австрийският финансов регулатор е забранил тази заран комерсиалната активност на " Сбербанк “ по искане на Европейската централна банка, а при започване на седмицата Националната банка на Чехия е почнала развой по отнемането на лиценза на локалната дъщерна банка на " Сбербанк “, осведоми ТАСС.

" Сбербанк “ обаче е съумяла да приключи сполучливо в понеделник (28 февруари) договорката по продажбата на " Сбербанк Сърбия “ на сръбската банка " АИК Банк “.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР