Най-голямата платформа за доброволчество в България – TimeHeroes, създава специално

...
Най-голямата платформа за доброволчество в България – TimeHeroes, създава специално
Коментари Харесай

Ще участвам! - доброволчеството като фотографско списание

Най-голямата платформа за доброволчество в България – TimeHeroes, основава особено фотографско списание, с цел да разпространява доброволчеството в страната. Изданието, което те назовават " зийн ", ще се популяризира гратис и ще бъде образен дневник на доброволческите старания от 27 акции.

Зийнът „ Ще вземам участие! “ ще бъде показан онлайн на 9 март от 18:30 ч. в пространство HyperSpace Social Tech Hub (София, ул. „ 20 април “ №13). Фотографиите са на Денислав Стойчев, а авторският зийн включва негови фрагменти от изминатите над 5000 км. Част от единственото сходно издание е и креативната рефлексия на 8 модерни поети. В него ще може да бъдат прочетени стихотворенията на Петя Кокудева, Иван Димитров, Стефан Икога, Румен Иванов, Албена Тодорова, Георги Гаврилов, Емилия Найденова и Валентин Томов.



„ Стремежът ни беше да сложим натурален край на събитията към нашата 10-годишнина, като оставим нещо след себе си – със зийна желаеме да осезаем и да предадем нататък най-естествената страст от всичко претърпяно, да отпразнуваме финално всички тези хора и събития, цялата взаимност, взаимопомощ и топлота, на която станахме очевидци през годината ”, споделят от екипа на платформата.

Изданието ще се популяризира в София, Бургас и Пловдив в разпространителската мрежа на ВИЖ.

Второто показване на зийна ще бъде на 24 март от 18:30 ч. в ТАМ - пространство за просвета и обществени събития във Велико Търново (ул. „ Велчо Джамджията “ 16).



Зийн ще бъде налично онлайн и на zine.timeheroes.org. Там всеки ще може да прегледа фотографиите и записките на Денислав Стойчев, да прочете стихотворенията и да се запознае по-задълбочено с историите зад всяка доброволческа самодейност.

Миналата година TimeHeroes означи своята 10-годишнина с две фотографски изложения.

Вижте и премиите, които TimeHeroes провеждат тази година:



 
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР