Най-големият японски автомобилен производител Toyota Motor спира 21 производствени линии

...
Най-големият японски автомобилен производител Toyota Motor спира 21 производствени линии
Коментари Харесай

Toyota спира 21 производствени линии заради Covid-19

Най-големият японски авто производител Toyota Motor стопира 21 индустриални линии в 11 локални завода от 21 до 24 януари под натиска на новото рекордно разпространяване на коронавирусни инфекции. Това изостри така и така наболелите проблеми, свързани с световния дефицит на полупроводници и съставни елементи, оповестява водещият японски бизнес вестник Nikkei, представен от. 

Според специалистите прекъсването на индустриалните линии може фрапантно да ореже плануваните за произвеждане през януари към 47 000 броя коли, в това число известните SUV Land Cruiser.В резултат на това Toyota Motor е принудена да преразгледа цялостните си проекти за произвеждане на транспортни средства за настоящата фискална година. 

Скоростта на разпространяване на ковид в Япония остава относително ниска доникъде на декември, когато се следи наклонност към внезапно повишаване на заболеваемостта заради разпространяването на варианта " Омикрон ".

Сега ежедневният растеж на новите инфекции в цялата страна е с рекордни темпове. В същото време смъртността и повишаването на броя на пациентите в тежко положение остават на релативно ниско равнище. 

На 20 януари в Япония са открити 42 хиляди нови случая на зараза дневно, което е най-високата цифра за цялото време на епидемията. Девет души са умряли с диагноза COVID-19, като общо по време на епидемията са регистрирани съвсем 18,5 хиляди смъртни случая в Япония. В момента 287 души, инфектирани с ковид, са в сериозно положение в интензивни отделения. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР