Най-големият в света железопътен мост, Ел Фердан, пресичащ Суецкия канал

...
Най-големият в света железопътен мост, Ел Фердан, пресичащ Суецкия канал
Коментари Харесай

Най-големият подвижен мост в света над Суецкия канал бе успешно тестван

Най-големият в света железопътен мост, Ел Фердан, пресичащ Суецкия канал в Египет, мина сполучливо тестово стартиране, заяви. Източната и западната му елементи бяха сполучливо скачени при пробна интервенция по-рано този месец.

Първият мост през Суецкия канал е издигнат преди повече от век през 1918 година По-късно той е отстранен, защото се оказал спънка за водния превоз. По време на Втората международна война е издигнат втори мост, който на собствен ред също е погубен. Други два сполучливи опита за създаване на мост има през идващите няколко десетилетия, само че те са разрушени по време на военните спорове в региона.
Египет ще строи нов Суецки канал
Египет разгласи, че ще строи нов канал по протежението на Суецкия канал. Председателят на организацията, експлоатираща Суецкия канал, Мо...

Сегашният мост, наименуван Ел Фердан, е издигнат при започване на 2001 година, само че през 2014 година се постанова да бъде демонтиран поради плануваното уголемение на Суецкия канал. Повторно построен в границите на самодейността " Един пояс, веднъж " от Китайската държавна строителна инженерингова компания, в този момент той най-сетне е подготвен за употреба.

Преминаването по железопътната линия на моста се чака да лишава едвам 3 минути при досегашните 30 минути с ферибот.



Още от АФРИКА:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР