Най-големият работодател на територията на Старозагорска област – Казанлъшката оръжейна

...
Най-големият работодател на територията на Старозагорска област – Казанлъшката оръжейна
Коментари Харесай

Работниците от "Арсенал" с удължен отпуск

Най-големият шеф на територията на Старозагорска област – Казанлъшката оръжейна " Арсенал ", още веднъж пуска в отпуск служащите и чиновниците си, потвърдиха от сдружението. Съгласно заповедта, мярката влиза в действие от понеделник, 14 февруари и продължава до 4 март, в това число.

С новата заповед се удължава интервалът, в който заводът не реализира постоянната си активност. Служителите бяха пуснати в отпуск от 12 януари насам.

Публикуваме цялостното известие от пресцентъра на „ Арсенал “ АД:

„ Във връзка с продължаващото високо равнище на заболеваемост от COVID-19 в област Стара Загора, управлението на „ Арсенал “ АД взе следното решение: На съображение член 173а от Кодекса на труда всички служащи и чиновници в сдружението да употребяват заплатен годишен отпуск за интервала от 14 февруари до 4 март 2022 година, в това число. При изявено предпочитание от служащите и чиновниците ще се позволява използването на неплатен отпуск с признание на трудов и застрахователен стаж. На употребилите неплатен отпуск ще бъдат предоставени ваучери за храна, а здравноосигурителните вноски ще са за сметка на Работодателя. Запазва се опцията при неотложна индустриална нужда избрани цехове, звена и сектори, одобрени от Изпълнителния шеф, да работят и през интервала 14 февруари – 4 март 2022 година Действията на управлението са подбудени от продължаващата пандемична конюнктура и произлизащите от това усложнения за организация на естествен индустриален развой. Ръководството на сдружението акцентира, че „ Арсенал “ АД е финансово постоянен и не се планува редуциране на личния състав. Дружеството ще продължи да извършва уговорките си към личния състав, в това число постоянното погашение на задатък и заплата и ежемесечно даване на ваучери за храна в размер на 80 лв.. Ваучерите за храна за м. февруари към този момент са обезпечени и ще бъдат раздадени на 14 февруари 2022 година На същата дата следва да се оформят и заявките за отпуск за посочения нагоре интервал. “
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР