Най-големият производител ВП Брандс Интернешънъл мина на денонощен режим, за

...
Най-големият производител ВП Брандс Интернешънъл мина на денонощен режим, за
Коментари Харесай

Български фирми дават спирт на държавата

Най-големият производител " ВП Брандс Интернешънъл " мина на денонощен режим, с цел да задоволи потребностите на пазара Има задоволително мощности и първични материали за произвеждане на дезинфектанти, увери Агенция " Митници "
Огромни количества алкохол дава на страната „ ВП Брандс Интернешънъл “ АД. Притежаваната от компанията фабрика за произвеждане на алкохол от аграрни генезис „ Essentica ” работи на цялостен потенциал и в денонощен режим на работа, заяви изпълнителен шеф и ръководител на Съвета на шефовете на „ ВП Брандс Интернешънъл “ АД Иван Папазов. „ Essentica ” е най-голямата в страната високотехнологична съвременна фабрика за етанол и първични материали, получени при производството му. Произведеният алкохол е с алкохолно наличие най-малко 96% и дава отговор на европейските стандарти за качество.
Има задоволително мощности и първични материали за произвеждане на алкохол и дезинфектанти, увери преди дни Агенция „ Митници “, откакто от приходното ведомство организираха диалози с производители на етилов алкохол (спирт) и дезинфектанти. Целта бе да се открият разполагаемите ресурси от първични материали и положението на индустриалните мощности. По време на диалозите икономическите оператори са дали увещание, че разполагат с задоволително първични материали за произвеждане при цялостен потенциал.
С цел да задоволи в оптималната степен потребността от тази суровина, „ Essentica ” доставя предпочитано продуктите си на български предприятия, профилирани в производството на медицински алкохол и на дезинфектиращи средства, както и на общини и други обществени администрации. Тези доставки се реализират за сметка на мощно понижени експортни продажби към задгранични клиенти, изясни още Иван Папазов. И добави: " За да подсигуряваме непрекъснатост на индустриалния развой, подхождаме партньорски към българските селскостопански производители и плащаме предплатено тяхната земеделска продукция, нужна за производството на етанол. ".  
В обстановка, в която огромна част от компаниите са принудени да свиват активността си и да редуцират личен състав, „ ВП Брандс Интернешънъл “ съумява да задържи служащите си и да ги стимулира да работят в помощ за превъзмогване на тежката за цялата страна рецесия.
Анализът на Агенция „ Митници “ демонстрира, че общият потенциал на записаните индустриални мощности за етилов алкохол е над 300 хиляди лира приблизително на ден, а в данъчните хранилища под режим отсрочено заплащане на данък все още се съхраняват над 4 млн. литра етилов алкохол (етилов спирт), които може да се вложи в производството на медицински алкохол и дезинфектанти.
Данните на Агенция „ Митници “ се удостоверяват и от публикуваните обществени позиции на компании в сектора.
Само за март 2020 година нарастването на продажбите на алкохол за българския пазар е 60%, заяви „ Захарни фабрики “ АД Горна Оряховица, която подари 10 000 литра денатуриран етилов алкохол на държавните лечебни заведения МБАЛ „ Свети Иван Рилски “ в града и МОБАЛ „ Д-р Стефан Черкезов “ във Велико Търново. От SIS Industries също увериха, че работят с цялостен потенциал в производството на дезинфектанти.
Във фейсбук странциата си от Rubella Beauty оповестиха, че компанията има подготвеност да извърши всички поръчки, подадени от юридически лица на територията на Република България като с приоритет ще бъдат изпълнявани поръчки на лечебни заведения, държавни и общински институции.
Още с оповестяването на изключителното състояние кабинетът отвори държавния запас и освободи от него нужните количества алкохол. Преди съвсем седмица зам.-председателят на Агенция " Държавен запас и военновременни ресурси " Асен Асенов заяви, че от запаса фактически е освободен алкохол по поръчка на държавното управление във връзка със усложненията на популацията да се достави с дезинфектанти. И въпреки, че множеството болници  към този момент са снабдени с нужните им количества, то алкохол в комерсиалната мрежа към момента мъчно се намира.
Павел Кръстев
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР