Най-големият производител на храни в света - Nestle, призна, че

...
Най-големият производител на храни в света - Nestle, призна, че
Коментари Харесай

Nestle призна за затруднения с доставките преди Коледа

Най-големият производител на храни в света - Nestle, призна, че изпитва проблеми с доставките и съществува вероятността цялостната гама от нейни артикули да не е налична по коледните празници. Липсата на водачи за тежкотоварни камиони и високите цени на контейнери за доставките по море основават усложнения за компанията. " Подобно на други бизнеси, ние виждаме дефицит на работна ръка и някои транспортни проблеми, само че главният приоритет на екипа ни за Обединеното кралство е да работи градивно с търговците на дребно, с цел да им достави нашите артикули ", съобщи пред BBC изпълнителният шеф на компанията Марк Шнайдер. Той отхвърли да даде гаранции дали едно от най-известните коледни лакомства в Англия - Quality Street, ще бъде налично по празниците. Шнайдър беше в Обединеното кралство, с цел да участва на стартирането на нова линия сладки произведения, направени от заместители на млякото. Nestle работи с милиони фермери по света, като климатичният резултат от кравите, които изпускат метан, е проблем пред компанията. Земеделието е отговорно за 20% от международните излъчвания, което е и повода доста сдружения да търсят други възможности. " Смятаме, че по-малко месо и млечни артикули е добра вест за планетата, само че също по този начин и за диетата и здравето ни, а също по този начин са и огромна комерсиална опция ", счита Шнайдер. Той призна, че първоначално различните артикули ще са по-скъпи от тези от мляко, само че това ще е единствено краткотрайно. " Първата вълна постоянно ще бъде малко по-скъпа, това е едно усложнение, което би трябвало да преодолеете, а по-късно в един миг икономията от мащаба ще стартира да ги прави по-достъпни, както видяхме при електрическите коли. Някои консуматори са склонни да заплащат повече за премиум артикули, като по този метод те проправят пътя за по-нататъшното събаряне на цените ", добави той.

" Не " на месото

Компанията неотдавна разшири и вегетарианския си азбучник от артикули. След пилешкото, млякото, бургерите и рибата звук в този момент от Nestle започнаха да оферират и безмесна версия на скариди с яйца, наречена vrimp. Тя е направена от водорасли, грах и демонски език (растение от Югоизточна Азия). " С течение на времето ще има опция всъщност да предложим растителна версия на всеки скотски протеин. Чувствам, че сме на път към нещо, което е съществена наклонност ", съобщи по въпроса Шнайдер. В момента компанията годишно продава други възможности на месо на стойност 200 млн. $, а общите приходи от веганските и вегетариански артикули е 1 милиарда $ годишно. Според компанията общият пазар на веган и вегетариански артикули ще нарасне от сегашните 26 милиарда $ до 42 милиарда до 2025 година Nestle сама създава веган и вегетарианските си артикули, което е назад на настоящата наклонност в сферата. " В момента обстановката е сходна на завземане на земята ", сподели Марк Линч от консултантската компания Oghma Partners. Докато някои огромни хранителни компании желаят да купуват стартъпи, той сподели, че други като Nestlé създават лични артикули заради високата цена на придобиванията. " Много от тях се питат: коства ли си да плащаме три до четири пъти продажбите, с цел да придобием компанията, когато можем да го създадем сами ", счита Линч. Големият достъп на Nestle до най-различни пазари прави задачата им още по-лесна, като сега сходни артикули на швейцарската компания могат да бъдат открити в украински бензиностанции и гръцки заведения за хранене за бързо хранене.

Най-големият производител на храни в света - Nestle, призна, че изпитва проблеми с доставките и съществува вероятността цялостната гама от нейни артикули да не е налична по коледните празници. Липсата на водачи за тежкотоварни камиони и високите цени на контейнери за доставките по море основават усложнения за компанията. " Подобно на други бизнеси, ние виждаме дефицит на работна ръка и някои транспортни проблеми, само че главният приоритет на екипа ни за Обединеното кралство е да работи градивно с търговците на дребно, с цел да им достави нашите артикули ", съобщи пред BBC изпълнителният шеф на компанията Марк Шнайдер. Той отхвърли да даде гаранции дали едно от най-известните коледни лакомства в Англия - Quality Street, ще бъде налично по празниците. Шнайдър беше в Обединеното кралство, с цел да участва на стартирането на нова линия сладки произведения, направени от заместители на млякото. Nestle работи с милиони фермери по света, като климатичният резултат от кравите, които изпускат метан, е проблем пред компанията. Земеделието е отговорно за 20% от международните излъчвания, което е и повода доста сдружения да търсят други възможности. " Смятаме, че по-малко месо и млечни артикули е добра вест за планетата, само че също по този начин и за диетата и здравето ни, а също по този начин са и огромна комерсиална опция ", счита Шнайдер. Той призна, че първоначално различните артикули ще са по-скъпи от тези от мляко, само че това ще е единствено краткотрайно. " Първата вълна постоянно ще бъде малко по-скъпа, това е едно усложнение, което би трябвало да преодолеете, а по-късно в един миг икономията от мащаба ще стартира да ги прави по-достъпни, както видяхме при електрическите коли. Някои консуматори са склонни да заплащат повече за премиум артикули, като по този метод те проправят пътя за по-нататъшното събаряне на цените ", добави той. " Не " на месото
Благодарим ви, че четете Капитал!
Вие употребявате конфиденциален режим на интернет браузъра си. За да прочетете публикацията, би трябвало да влезете в профила си.

Всеки консуматор може да чете до 5 публикации месечно без да има абонамент за Капитал.
Етикети Персонализация
Ако обявата Ви е харесала, можете да последвате тематиката или създателя. Статиите можете да откриете в секцията
Тема Ритейл
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР