Най- големият производител на батерии за електрически превозни средства в

...
Най- големият производител на батерии за електрически превозни средства в
Коментари Харесай

Горещата вълна в Китай затваря фабрики, които доставят части за Tesla, Intel и Toyota

Най- огромният производител на акумулатори за електрически транспортни средства в света Contemporary Amperex Technology Co. Limited (CATL) и Intel са измежду огромните компании, които затварят своите заводи за шест дни в китайската провинция Съчуан заради дефицит на електрическа енергия в региона, обвързван с горещи талази.

Този ход визира заводи, принадлежащи на компании като доставчика на акумулатори на Tesla CATL, доставчика на Apple Foxconn Technology, Toyota, Texas Instruments, Volkswagen, Onsemi и други

Китай подреди на всички заводи в Съчуан да преустановят работата си до 20 август, с цел да облекчат натиска върху електрическата мрежа, откакто най-лошата гореща вълна в Китай от 60 години докара до нараснала приложимост на сила.

Властите споделят, че Съчуан е изправен пред „ най-тежкия и рисков миг “ в електрозахранването, тъй като районът разчита на водноелектрическа сила, което го прави изключително уязвим на горещата вълна и сушата, които също пресушават резервоарите на водните язовири.

Както отбелязва CNN, Съчуан е значим регион за производството на полупроводници и слънчеви панели, както и на полисилиций – основна съставна част на слънчеви панели. Провинцията също е сериозен център за рандеман на литий, който се употребява за производството на акумулатори за електрически коли и смарт телефони.

Някои анализатори считат, че краткотрайното прекъсване може да усили цената както на полисилиция, по този начин и на лития, защото доставките понижават.

Въпреки това, някои компании не чакат прекалено много разстройства. Според Bloomberg Foxconn, която създава iPad на Apple в района, сподели, че сушата към момента не ги е засегнала доста. Междувременно Volkswagen означи в понеделник, че не чака огромни забавяния на доставките.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР