Най-големият независим руски вестник "Новая газета", чийто главен редактор миналата

...
Най-големият независим руски вестник "Новая газета", чийто главен редактор миналата
Коментари Харесай

Руският независим вестник „Новая газета” спира издаването си

Най-големият самостоятелен съветски вестник "Новая газета ", чийто основен редактор предходната година получи Нобелова премия за мир, разгласи, че стопира издаването до края на военните дейности на Москва в Украйна, оповестяват от.

Главният редактор Дмитрий Муратов съобщи, че това е "трудно " решение , като уточни, че това е опит да се "спаси " уважаваното издание и да се избегне цялостното му прекъсване . "За нас и, знам, за вас, това е извънредно и мъчно решение. Но ние би трябвало да се спасим един различен ", сподели той в изказването си.

❗ Мы получили еще одно предизвестие Роскомнадзора.

После этого мы приостанавливаем выпуск газеты в сетях и на бумаге — «до окончания «специальной интервенции на территории Украины».

С уважением, редакция «Новой газеты»
— Новая Газета (@novaya_gazeta)
Съобщението пристигна повече от месец след началото на военната акция на Кремъл в Украйна. "Получихме следващото предизвестие от Роскомнадзор (руският медиен регулатор) " , се споделя в изказването на вестника. "Преустановяваме публикуването на вестника на нашия уеб страница, в обществените медии и в печатни издания до края на "специалната интервенция в Украйна " , се прецизира в него.

Основан по времето на някогашния руски водач Михаил Горбачов през 1993 година, "Новая газета " е единственият главен вестник, който продължава да подлага на критика президента Владимир Путин и неговите тактики в страната и отвън нея.

По-рано чиновниците на "Новая газета " научиха за публично предизвестие от държавния орган за контрол на връзките "Роскомнадзор " , което е второто от предходната седмица насам. Ако дадена медия получи от регулатора две предизвестия в границите на една година, съдът може да я закрие.

През 2021 година Муратов беше почетен с Нобелова премия за мир дружно с Мария Реса от Филипините за напъните им "за отбрана на свободата на изложение ".
Миналата седмица той съобщи, че ще подари златния орден на фонд за подкрепяне на украинските бежанци.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР