Най-големият франкофонски фестивал в света Франкофоли се завръща тази година

...
Най-големият франкофонски фестивал в света Франкофоли се завръща тази година
Коментари Харесай

Метр Гимс, Имани, LP и Елена Папаризо на Франкофоли 2023 в Пловдив

Най-големият франкофонски фестивал в света Франкофоли се завръща тази година у нас, в Пловдив на Гребната база на 16 и 17 юни. Билетите на промо цена от 90 до 130лева влизат в продажба от през днешния ден в мрежата на Eventim.bg, EasyPay.bg и Еpaygo.bg.

Сред първите огромни имена, удостоверили присъединяване на българското издание на фестивала,е Имани. Френската изпълнителка идва още веднъж у нас, доказателство, че България е еднаот най-любимите ѝ дестинации за концерти. Елегантна и мистична, Имани преминавапрез разнообразни музикални жанрове - фолк-соул, блус-рок, хип-хоп, фънк, поп и класикас впечатляваща лекост.Следващото известно име в афиша на Франкофоли е LP или Лаура Перголизи, кактое същинското ѝ име, е родена в Лонг Айлънд, Ню Йорк, само че има италиански корени.Обича мъжките костюми, татуировките и има супер различим глас. Но освенизпълнител, LP е и брилянтен музикант. Автор е на шлагери за огромни имена в музикатакато Шер, Риана, Кристина Агилера, Рита Ора и Бекстрийт бойс. Песента ѝ Lost OnYou я изстрелва в интернационалния шлагер хоризонт през 2015, а LP идва още веднъж вБългария с последния си албум Churches.На Франкофоли в Пловдив през юни идва и рап звездата Метр Гимс. Носител наразлични награди и с повече от четири милиона копия продадени албуми, постоянно скритзад фамозните си тъмни очила, той е измежду най-успешните реализатори на сцена въвФранция, както и продуцент и създател на истинска музика. През последните няколкогодини, Метр Гимс има дуети със Sia, Pitbull, Lil Wayne, Maluma и Sting.Друга обичана европейска звезда, която се причислява към френския фестивал вПловдив, е Елена Папаризо – шведската певица с гръцки корени е победител впесенния конкурс Евровизия, има 22 видео музикални награди MAD, премия от MTVEurope и е безспорна фаворитка на българската аудитория.Освен тях на 16 и 17 юни в Пловдив, ще забележим и La Caravane Passe, Bon Entendeur иShouse. Shouse са Ед Сървис и Джак Мадин, двама другари, които вършат оригиналнахаус музика и понякога – по някой интернационален шлагер. Лайв сетът им включвамикс от аналогови синтезатори, дръм машини и чудновати принадлежности, измислени вселската колиба на бащата на Джак. Хаус части им са забележителни с огромнихорови химн моменти и подготвят за доста танци.La Caravane Passe е френска група за модерна музика, блестящо оцветена с цигански иномадски фолклор от разнообразни страни в Източна и Южна Европа. Създадена в краяна 2000 година от артиста, създател на песни и мултиинструменталист Тома Фетерман, за LaCaravane Passe музиката е странствуване, което носи южния дух на независимост и неспиренпразник.
-->
Bon Entendeur са Арно Боне и Пиер Дела Моника и идват непосредствено от слънчевата,френска Ривиера. Те са дует другари и меломани с заложба и предпочитание за непрестанниинтерпретации. В музиката си смесват версии на песни от 60-те и 70-те години с новиконцепции, именити гласове и истинска продукция.Фестивалът " Les Francofolies " /Ле Франкофоли/ - най-големият интернационален фестивал засъвременна франкофонска музика, се организира от 1985 насам в град Ла Рошел, Франция и сее трансформирал в емблема на града. Заради него всяка година там идва към 110 000-напублика. Освен годишните издания на фестивала във Франция, " Ле Франкофоли " сепровежда в Монреал, Канада и в Спа, Белгия. Има изнесени издания в Ню Йорк, Буенос Айрес иБерлин, Реюнион, Нова Каледония, а от 2015 - е възобновен в България, след съвсем 20-годишно неявяване.Припомняме, че след пет издания в Благоевград, тази година френският фестивал ще сепроведе на Гребната база в Пловдив. Събитието е част от програмата „ Наследство 2023 “на Фондация „ Пловдив 2019 “ и се реализира с общителната поддръжка на Община Пловдив и смедийното партньорство на Радио ENERGY и Радио и Телевизия CITY.Билети: https://www.eventim.bg/bg/bileti/francofolies-de-bulgarie-2023-plovdiv-grebna-baza-606393/event.htmlФейсбук събитие: https://fb.me/e/IaEaoUwm
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР