Най-големият фестивал за съвременно българско кино в Европа ще се

...
Най-големият фестивал за съвременно българско кино в Европа ще се
Коментари Харесай

Фестивал на българското кино със специален гост, къде

Най-големият фестивал за модерно българско кино в Европа ще се организира за 16-и път под името  " Празници на българското кино в Рим ". 

 В Италия стартира най-големият фестивал, представящ модерно българско кино в Европа " Празници на българското кино в Рим ". Този път фестивалът се организира през есента, вместо при започване на лятото, защото Домът на киното на емблематичното място в градините на вила Боргезе беше ремотниран.
-->
От 22 до 24 септември италианските фенове на българското кино, които стават от ден на ден, и българите в Рим ще могат да се насладят на следващите празници. Те ще бъдат открити от министъра на културата Кръстю Кръстев, който ще има среща с шефа на Чинечита, с цел да обсъдят бъдеща взаимна работа.

Специален посетител на фестивала ще бъде Мария Бакалова.

В програмата влизат филмът " Чалга " на Мариан Вълев, " Добрият водач ", който ще показват Малин Кръстев и Борис Кръстев. Петринел Гочев и Гергана Змийчарова ще са в Рим поради кино лентата си " Български транспортен съд пътува в бурно море ". Премиера ще има българо-италианската продукция " Блок ". А документалното кино е показано от кино лентата " Ваклуш ".

Чуйте изявлението с Жана Яковлева, шеф на културния център в Рим и създател на фестивала.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР