Най-големите спортисти на България се включиха в благотворителен търг, организиран

...
Най-големите спортисти на България се включиха в благотворителен търг, организиран
Коментари Харесай

Най-големите ни спортисти се включиха в благотворителен търг в помощ на млада жена с множествена склероза

Най-големите спортисти на България се включиха в благотворителен търг, проведен от спортния публицист на Българска национална телевизия - Радостин Любомиров. Акцията " оказва помощ на млада жена с множествена склероза, за която спасението е лекуване в Москва - прекомерно скъпо лекуване със стоволови кафези. За лекуването на Катрин Йоргова са нужни 55 000 евро, които би трябвало да се съберат доникъде на септември.

Златни имена от българския спорт се включиха, като пуснаха на търг свои скъпи предмети.

" Превърнахме една от стаите на Българска национална телевизия в склад, тъй като продуктите се оказаха голям брой. Това може би е един от най-големите търгове, проведен в миналото в България със спротни продукти - над 60 ", споделя Радостин Любомиров.

Сред тях са колан на олимпийската ни шампионка Ивет Горанова, с който тя печели една от срещите си към олимпийската купа в Токио.

" Надявам се, че шансът, който имах тогава, в този момент ще се трансферира върху Катрин и ще оказа помощ за нейното лекуване ", споделя Ивет.

Успехът наподобява наложителен. Защото в този търг вземат участие някои от най-ценните предмети на най-хубавите ни спортисти. Фланелката, която Димитър Бербатов носи по време на Европейското състезание по футбол.

" На фланелката забавно е, че към момента има петна от трева. Сред фланелките имам и на олимпийската ни шампионка по бокс - Стойка Кръстева ", споделя Любомиров.

Предметите тук нямат цена, тъй като имат история. И всичко тук е събрано за рекордно малко време.

" Въпросът тук беше на едно телефонно позвъняване. Включително Григор Димитров - неговата фланелка още не е пристигнала. С Тервел се чух. Буквално за 2 минути, сподели: Да, несъмнено, идвай в нашия център, незабавно ще ти разпишем едни ръкавици и ти ги даваме ", сподели спортният публицист.

Търгът продължава до неделя на страницата. В идеята се включва и красивото лице на художествената ни гимнастика Ренета Камберова - бронзова медалистка с ансамбъла по худ. гимнастика от Летните олимпийски игри Рио Де Женейро 2016.

" Това да помагаш не те прави воин. Прави те Човек ", споделя Ренета.

А самата Катрин споделя най-искреното благодаря: " Никога не съм очаквала, че толкоз доста хора ще се включат с персонални предмети със сантиментална стойност и желая всички те да знаят, че в мое лице имат най-големия си почитател ".

Вижте повече за благотворителния търг от Радостин Любомиров в предаването " Още от деня ":

Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР