Най-големите американски банки обявиха в началото на седмицата намеренията си

...
Най-големите американски банки обявиха в началото на седмицата намеренията си
Коментари Харесай

Щатските банки разпределят допълнително 2 млрд. долара на акционерите си

Най-големите американски банки оповестиха при започване на седмицата желанията си да платят на вложителите в допълнение 2 милиарда щ. $ под формата на дивиденти през третото тримесечие.

Това стана допустимо откакто през предходната седмица Федералният запас анулира краткотрайните ограничавания за възмездяване на акционерите по време на пандемията от COVID-19 поради положителните резултати от стрес тестванията на банките, огласени на 24 юни.

Решението е израз на доверието на едрите щатски кредитори, които считат, че ще могат да разпределят повече средства на вложителите си и в същото време да се задържат доста над финансовите нива, които изисква Федералният запас. 

" Моргън Стенли " ще удвои размера на тримесечния си дял от 35 на 70 цента за акция и ще усили размера на програмата си за назад изкупуване на акции от 10 на 12 милиарда щ. $. Главният изпълнителен шеф Джеймс Горман съобщи, че банката " е акумулирала забележителен спомагателен капитал през последните няколко години и към този момент разполага с един от най-големите финансови буфери в бранша ".

И други едри кредитори побързаха да последват образеца на " Моргън Стенли ".

" Голдмън Сакс " увеличи дивидентите от 1.25 на 2 щ. $ за акция; " Джей Пи Моргън Чейз " направи по-скромно придвижване от 90 цента на 1 щ. долар; " Бенк ъф Америка " усили заплащанията към акционерите от 18 на 21 цента за акция. 

" Уелс Фарго " удвоява дивидентите до 20 цента - размер който към момента е надалеч под изплащаните преди година 51 цента на фирмена книга. И, подобно на " Морган Стенли ", възнамерява да похарчи към 18 милиарда щ. $ за назад изкупуване на акции в периода от 1 юли 2021-а до 1 юли 2022-а.   

Тринадесетте банки, които изненадаха прелестно вложителите при започване на седмицата, ще платят спомагателни дивиденти в размер на общо 2.08 милиарда $ през третото тримесечие, по сметки на " Файненшъл таймс ", основаващи се на последните данни за банковите нижа. 

Обратното изкупуване на акциите ще излезе по-скъпо на кредитните институции в сравнение с преди Федералният запас да вкара пандемичните рестрикции поради надалеч по-високата пазарна оценка на книжата.

Въпреки това доста банки оповестиха огромни стратегии за покупки на акциите си след стрес тестванията през декември 2020-а. За " Джей Пи Моргън Чейз " сумата е 30 милиарда $, " Бенк ъф Америка " е одобрила покупко-продажби за 25 милиарда $. 

В последния си разбор от предходната седмица Федералният запас прави умозаключение, че 23-е банки, включени в тестванията, могат да понесат обща загуба за съвсем 500 милиарда щ. $ и все пак да покрият безпроблемно финансовите условия. 

Резултатите от стрес тестванията, решението на Федералния запас и проектите на щатските банки да възстановят заплащанията към акционерите илюстрира силата и стабилността на възобновяване на американското стопанство. Повечето интернационалните институции и самостоятелни икономисти предвиждат, че Брутният вътрешен продукт на Съединени американски щати ще нарасне с съвсем 7% напредък през тази година.  
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР