Най-глобалното шопинг събитие на годината започна! По данни на анализаторите

...
Най-глобалното шопинг събитие на годината започна! По данни на анализаторите
Коментари Харесай

Черен петък 2018: какво ще си купим и колко ще похарчим?

Най-глобалното шопинг събитие на годината стартира! По данни на анализаторите от Black Friday Global, в тазгодишното огромно извършване на покупки се чака да се включат близо 43,39% от дейните интернет консуматори. От какви понижения ще се възползваме, какъв брой ще похарчим, какъв брой ще спестим и по какъв начин ще се отрази това на бюджета ни и стопанската система на страната?
Проучване измежду 55 страни, всред които и България, демонстрира следното - по време на Черния петък, обратно на първичните упования на анализаторите, тази година потребителите ще купуват преди всичко облекла. Обикновено свързваме словосъчетанието „ Черен петък “ с огромните понижения на електроника в Съединени американски щати, само че у нас търсенето на техника остава на второ място. В челната петица се подреждат още обувките, козметиката и парфюмерията, както и битовата техника.
Средностатистическият българин е подготвен да похарчи приблизително 410 лв. в своя лов за преференциални оферти. Голям % от шопинг маняците, които ще пазарят на тазгодишния Черен петък, са склонни да се възползват и от услугите на компаниите за бързи заеми, в случай че открият задоволително преференциална договорка, която пък надвишава отделения за харчене бюджет.
Данните на анализаторите сочат, че предстоящите отстъпки в България ще бъдат приблизително -51%, което е с 4% по-малко от междинната прогноза в международен мащаб. Тенденциозно от най-големи понижения ще могат да се възползват жителите на Съединени американски щати – приблизително -58%, Канада – приблизително -56% и Англия – приблизително - 62%, следвани от ЮАР, Русия, Бразилия и Турция. При този планиран % за страната ни, данните на полската платформа за понижения Picodi сочи, че извършването на покупки в днешния ден може да ни спести до 427 лв..
Как ще се отрази „ огромното извършване на покупки “ на търговците и стопанската система? Британското издание The Guardian показва, че през ноември предходната година продажбите в онлайн магазините от Обединеното кралство са осъществили 17% от общия годишен оборот, а всяка трета продажба се прави точно през предпоследния месец от годината. Анализаторите на Picodi показват, че по време на „ Черния петък “ продажбите се покачват фрапантно спрямо всеки различен петък. През 2017-та година да вземем за пример, жителите на южната ни съседка са нараснали продажбите на търговците с 2600% в деня на „ огромното извършване на покупки “. Първенец по продажби през миналата година е Пакистан, чиито търговци са нараснали продажбите си с 11525%, второ място заема Унгария с 9750% нарастване, а на трето се подрежда Италия с 4516%. Българските търговци са отчели 562% нарастване на броя поръчки, а тази година по време на международното шопинг събитие се чака процентът на продажбите да се усили.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР