Най-екологичният смартфон на Nokia до момента, X30 5G, който бе

...
Най-екологичният смартфон на Nokia до момента, X30 5G, който бе
Коментари Харесай

Nokia стартира предварителни продажби на най-екологичния смартфон

Най-екологичният смарт телефон на Nokia досега, X30 5G, който бе показан публично при започване на септември, към този момент е наличен за предварителни порчъки в комерсиалната мрежа у нас. Клиентите, които заявят устройството до 09 октомври, ще го получат в комплект с безжичните слушалки Nokia TWS 821 на целесъобразна цена 1099 лева (свободната цена на слушалките е 129.99 лева.). А Nokia G60 5G, най-новият модел от междинния клас на финландската компания HMD Global, към този момент е разполагаем в България и се продава на целесъобразна цена 659 лв.. 


-->
– с минимален екологичен отпечатък и най-хубавото фотографско преживяване с PureView досега

Nokia X30 5G е направен с рамка от 100% рециклиран алуминий и тил от 65% рециклирана пластмаса, което го прави най-екологичния смарт телефон Nokiа, създаван в миналото. Чрез потреблението на 100% FSC-сертифицирана опаковка, с понижен размер, от 94% рециклиран картон, както и премахването на зарядното устройство от кутията, се икономисват въглеродни излъчвания при превоза и се редуцира електронният боклук. 

Смартфонът е не просто физически устойчив и изработен от устойчиви материали. Поддръжката му също е с грижа за бъдещето – още с покупката му потребителите ще го получат с удължена гаранция от 3 година, Android 12 плюс три обезпечени актуализации на операционната система, както и 3 година месечни ъпдейти на сигурността. 

Що се отнася до батерията и процесора, HMD Global по традиция са заложили на оптималното съответствие сред цена и качество – алтернатива за бързо зареждане с 33W и двудневен живот на батерията. Смартфонът е оборудван с Qualcomm® Snapdragon® 695 за усъвършенстване на капацитета на 5G. 

Освен с безкомпромисна продуктивност Nokia X30 5G може да предложи и първокласни функционалности, в това число допустимо най-хубавото фотографско преживяване със смарт телефон Nokia. 50-мегапикселовата PureView камера употребява оптична стабилизация на изображението (OIS) и изкуствен интелект, с цел да снима зашеметяващи ултраширокоъгълни и ярки нощни фотоси. Освен опцията до лещата да доближат 98% от светлината в нощен режим, има и алтернатива Dark Vision за извънредно тъмна среда, фабрично конфигурирано приложение GoPro Quik App, както и режим за статив. Камерата е предпазена с устойчивото на надраскване стъкло Corning® Gorilla® Glass с DX+, което пропуща 98% от цялата светлина до огромния датчик, а наличието оживява на 6,43-инчовия PureDisplay с ярки цветове и изясненост на изображенията.



– резистентност посредством дълготрайна приложимост на устройството за допустимо най-вече хора

Устойчиво направен с тил от 100% и рамка от 60% рециклирана пластмаса, Nokia G60 5G е първият смарт телефон от G-серията с дългоденствие, емблематично за по-високия клас устройства от X-серията на марката. За да насърчи хората да употребяват телефона си по-дълго, сходно на Nokia X30 5G, той също идва с обещанието „ 3-3-3 “ – три актуализации на Android OS, три години месечни месечни ъпдейти на отбраната и удължена тригодишна гаранция без спомагателни разноски. В композиция с 6,58 ” FHD+ 120Hz екран за супер гладко скролване и 50MP тройна камера с изкуствен интелект, нощен и Dark Vision режим и GoPro Quik App, Nokia G60 5G прави първокласното мобилно преживяване още по-достъпно.

Цени и наличия

е разполагаем за предварителни продажби в цветовете Cloudy Blue и Ice White, в настройка 8/256 GB, на целесъобразна цена 1099 лв. – а до 09 октомври цената е за комплект с безжичните слушалки Nokia TWS 821.  

е разполагаем в България в цветовете Pure Black и Ice Grey, в настройка 6/128 GB на целесъобразна цена 659 лв..
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР