Най-доброто от Нова Генерация и някои нови парчета ще изпълни

...
Най-доброто от Нова Генерация и някои нови парчета ще изпълни
Коментари Харесай

Михаил Пешев, „Нова Генерация”: Човек винаги може да бъде бунтар


Най-доброто от Нова Генерация и някои нови части ще извърши паметната тайфа на концерт в София през април. Това даде обещание пред БГНЕС Михаил Пешев - Михата, който ще забие в „ Арена Армеец ” на 21 април дружно с Кристиян Костов, Екатерина Атанасова, Симеон Воев, Александрина Александрова–Тери.

Именно за тази дата е плануван историческият рок концерт, в който за първи път дружно на огромна сцена се събират групите Хиподил, Контрол, Ревю и Нова генерация.

На 21 април основоположниците на българския ню уейв и пънк рок, и основатели на ъндърграунд културата в края на 80-те и 90-те години на предишния век, дават обещание да зарадват хиляди почитатели с истинските си сформира (доколкото това е възможно), както и с новите си попълнения. Музиката в огромната зала ще звучи под мотото: „ Въпреки всичко! ” – макар възбраните, макар омразата, макар егото, макар разделите, макар времето, макар състоянието… Всъщност и Нова генерация, както и останалите три групи през актуалната година навършват 30 години от основаването си.

„ 30 години стават от първия албум на Нова генерация, беше 1988 година с Контрол дружно. Беше на една плоча - Нова генерация и от другата страна - Контрол. Това беше първото издадено нещо – публично, тъй че стават тъкмо 30 години ”, напомни Михата. И в този момент съгласно него има място за групи като тяхната - бунтарска. „ Човек постоянно може да бъде бунтовник, и постоянно може да бъде против нещо или да не се вписва в нормите и в догмите, без значение по какъв метод постоянно може да бъде опция на това, което се случва като мейнстрийм към нас ”, счита той.

На 21-и април Нова генерация ще бъдат 45 минути на сцената и ще създадат най-хубавите си части. Предимно остарели и няколко нови. „ Имаме доста готина нова басистка – Алекс. Ще осъществим най-хубавите неща на Нова генерация, съгласно нас и някои от новите части, които мислим, че са доста положителни, въпреки всичко доста малко шансове сме имали да си ги създадем онлайн. Може би две части от новите ще създадем. Искаме и да дадем късмет на Алекс, която също по този начин и певица ”, даде обещание музикантът.

За кийбордиста на Нова генерация алтернативата е електронната музика, където той е „ доста надълбоко ” в последните 25-26 години. Електронната музика няма нищо общо с останалата история и е опция на всичко, счита той и прави връзката със заглавието „ Въпреки всичко ”, което дружно с приятелите и сътрудниците си от Хиподил, Контрол и Ревю са избрали за идния концерт.

Очаквания за това какви и какъв брой хора ще дойдат на 21 април в „ Арена Армеец ” Михата няма, само че всички са добре пристигнали. „ Който желае да заповяда, който е почитател, било на всички, било на някои от тези групи, да заповяда! ”, прикани музикантът. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР