Най-доброто от българската фотожурналистика през изминалата година ще бъде показано

...
Най-доброто от българската фотожурналистика през изминалата година ще бъде показано
Коментари Харесай

Българска фотография превзема Будапеща

Най-доброто от българската фотожурналистика през миналата година ще бъде показано в сърцето на Будапеща. Изложбата на отличените фотоси и фотоистории в състезанието " БГ прес фото 2015 " се открива на 19-и януари в 18:00 часа в българския културен институт на улица " Андраши " 14.

В унгарската столица ще гостуват и спечелилите в състезанието, които ще вземат участие в срещи с локалните си сътрудници за запознанства и обмяна на опит. Важен миг са срещите с Тамаш Сигети – ръководител на Асоциацията на унгарските пресфотографи и член на журито на " БГ прес фото ", Петер Корниш – именит маджарски фотограф и също член на журито на състезания през минали години, публично посрещане на българските фотографи в Дома на фотографията, наличие на сесията по журиране на унгарския пресфото конкурс.

В изложбата " БГ прес фото " са изложени над 100 облика, уловени от нашите фотожурналисти. Снимките документират действителността у нас и в чужбина през 2015, само че и показват уменията и сетивността на фотодокументалистите ни. Сред тях са Георги Кожухаров, Цветомир Димов и Христо Русев, които в серията събития в Будапеща ще застанат зад запечатаните от тях облици, а евентуално ще уловят и нови.

Христо Русев

 

Георги Кожухаров

 

Цветомир Димов

 

Стоян Илиев

 

Тодор Кръстев

 

Огнян Стефанов

 

Никола Михов

 

Денис Бучел

 

Светослав Вълчев

Посещението на " БГ прес фото " е осъществено благодарение на Български културен институт – Будапеща, Одесос колор и Столична община. 

Снимки ~ БГ прес фото

Източник: webstage.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР