Най-добрият колоездач в света в последните години Крис Фрум ще

...
Най-добрият колоездач в света в последните години Крис Фрум ще
Коментари Харесай

Крис Фрум все пак ще участва на Тур дьо Франс

Най-добрият колоездач в света в последните години Крис Фрум ще взе участие на Тур дьо Франс, откакто публично бе оправдан по следствието за приложимост на неразрешено вещество. Вчера френското издание Le Monde заяви, че 33-годишният британец може да не бъде позволен до присъединяване от уредниците на Обиколката на Франция, откакто предходната година негова допинг проба регистрира съществуването на салбутамол.

Въпросната опитва Фрум е дал по време на Ла Вуелта, където завоюва купата. На процедура салбутамолът не е неразрешен, само че може да се приема в съответните количества. Фрум го употребява с позволение на Международния колоездачен съюз и Световната антидопингова организация, защото от дете страда от астма. В последна сметка през днешния ден от Световната антидопингова лаборатория публично и Международния колоездачен съюз оповестиха, че тестът на Фрум " не е нарушаване " и той ще резервира купата си от Вуелтата. Това значи също по този начин и че британецът ще може да се бори за пета купа от Тур дьо Франс, откакто завоюва най-престижното колоездачно съревнование през 2013, 2015, 2016 и 2017.

" Много съм щастлив, че името ми бе изчистено. Това решение е доста значимо за мен и тима, само че също по този начин е и преломен миг за колоезденето. Разбирам историята на този спорт - положителната и неприятната част. Винаги съм приемал лидерската си позиция доста отговорно и постоянно съм правил нещата по верния метод. Никога не бих обезчестил фланелката на спечелилия и знам, че достиженията ми ще устоят на времето ", разяснява Фрум.

По-рано този сезон Фрум завоюва купата на Джиро д`Италия и стана третият колоездач в историята с следващи триумфи във всичките обиколки от Големия тур. Досега това се бе удавало единствено на французина Бернар Ино (три победи през 1982-83 г.) и белгиеца Еди Меркс (четири победи през 1972-73 г). /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР