Най-добрият италиански тенисист Матео Беретини бързо се превърна в един

...
Най-добрият италиански тенисист Матео Беретини бързо се превърна в един
Коментари Харесай

Световният номер 8 засипа с похвали Федерер

Най-добрият италиански тенисист Матео Беретини бързо се трансформира в един от най-хубавите в мъжкия тур.

24-годишният италианец направи впечатляваща 2019 година, в която завоюва конкуренцията в Щутгарт, а за първи път в кариерата си доближи до финалите на ATP в Лондон. Там Беретини се показа на положително равнище, като съумя да запише победа против Доминик Тийм. Сега Матео приказва за взаимоотношенията си с Федерер, само че не пропусна да разяснява и отлагането на Уимбълдън.

"През предходната година преди Уимбълдън, играх на шампионатите в Щутгарт и Хале. Успях да печеля в Щутгарт, а в Хале се изправих против Роджър. Още тогава той ме засипа с голям брой похвали, а това увеличи самочувствието ми. Повярвайте, да получиш похвали и положителни думи от човек като Роджър, това ми вдъхна огромна убеденост. След това се случи по този начин, че на Уимбълдън не можахме да контактуваме, само че след шампионата той ми сподели: Продължавай по същия метод и ще постигнеш доста, поздравления за прелестния сезон на трева, който направи. Няма по какъв начин да не се почувстваш благополучен след сходни думи, а това те кара да работиш още по-упорито ", разяснява италианецът.

"Когато се срещнахме на финалите в Лондон, Федерер още веднъж беше доста благ, това е историята на нашите връзки, мисля, че мога да му бъда благодарен за поддръжката, която ми даде. Ще кажа няколко думи и за отлагането на Уимбълдън. Това е моя обичан шампионат и аз го одобрявам като знак на нашия спорт. За мен Уимбълдън е най-великия шампионат в тениса, само че за жалост тази година няма да можем да усетим прекраснитте страсти от това да играеш на „ свещената трева “. Обичам Уимбълдън, тъй като там всичко е особено. Дори и хора, които не се интересуват от тенис, отиват да гледат мачовете единствено, с цел да станат част от този необикновен шампионат. Атмосферата е страхотна, Уимбълдън е традиция в международния тенис, събитие, което е с толкоз години история. Тъжно ми е, че през този сезон шампионатът няма да се състои, само че събитията го постановиха “, приключи Беретини.

Автор: Дидо Калинков
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР