Най-добрият български тенисист в историята Григор Димитров започна своята 210-а

...
Най-добрият български тенисист в историята Григор Димитров започна своята 210-а
Коментари Харесай

Григор Димитров е в Топ 20 на света за 210-а седмица

Най-добрият български тенисист в историята Григор Димитров стартира своята 210-а седмица в Топ 20 на международната класация. Първата ни ракета заема 20-о място в най-новото нареждане на професионалната асоциация (АТР) и ще приключи годината точно на тази позиция, което му подсигурява още най-малко четири седмици в първата двайсетица.

В исторически проект 28-годишният хасковлия се намира на 87-о място по най-дълъг престой в Топ 20, изпреварвайки имена като Иван Любичич (206 седмици) и носителите на трофеи от Големия шлем Томас Йохансон (188) и Джон Нюкъм (178). Сред настоящите тенисисти българинът се подрежда 18-и, като най-близо пред него е Доминик Тим (225), а директно зад него е Давид Гофен (209).

Недостижим водач както измежду дейните играчи, по този начин и за всички времена е актуалният №3 в света Роджър Федерер с 974 седмици в Топ 20. В Топ 3 на безконечната класация са още американските митове Андре Агаси (868) и Джими Конърс (860), а измежду настоящите тенисисти най-близо до Маестрото са Рафаел Надал (766) и Новак Джокович (680).

Същевременно стана ясно, че с изключение на като играещ капитан на България за Купата на АТР (3-12 януари) Григор Димитров ще има още едно подгряващо присъединяване при започване на новия сезон в Австралия преди Australian Open (20 януари-2 февруари). Българската звезда беше разгласен като един от участниците в демонстративния шампионат " Куйонг Класик " в Мелбърн (14-16 януари). Организаторите оповестиха, че Марин Чилич и Милош Раонич също са удостоверили присъединяване.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР