Най-добрият български тенисист Григор Димитров затвърди отличната си форма от

...
Най-добрият български тенисист Григор Димитров затвърди отличната си форма от
Коментари Харесай

Перфектен! Гришо със смазващо превъзходство над Алтмайер, класира се на 1/4 финал в Бризбейн

Най-добрият български тенисист Григор Димитров затвърди отличната си форма от края на предишния сезон и началото на този, като победи с лекост германеца Даниел Алтмайер с 6:1, 6:3 за час и седем минути игра.
Така българинът, който е подложен под номер 2, се класира за четвъртфиналите на шампионата в Бризбейн от серията АТП 250 с награден фонд с награден фонд 661 585 $. Там Димитров ще играе против представителя на домакините Ринки Хиджиката, който по-рано се наложи над чеха Томаш Махач с 2:1 сета.
Григор Димитров стартира чудесно мача си с Алтмайер, като завоюва първите пет следващи гейма, реализирайки и два пробива. Германецът съумя да вземе подаването си едвам за 5:1, само че по-късно роденият в Хасково тенисист затвори първата част на собствен сервис, оставяйки противника на 0, предава topsport.bg.
Във втория сет Димитров още веднъж направи ранен пробив, с цел да поведе с 2:1, а по-късно го затвърди на своето подавана и взе задатък от два гейма. Българинът направи още един брейк за 5:2, с което на процедура отхвърли противника си. В осмия гейм на мача германецът стигна до три точки за пробив, само че с рационална и дисциплинирана игра Димитров ги избави, а по-късно затвори умерено мача.
При победи и на четвъртфинала Димитров, който има купа в Бризбейн и два финала, може да си обезпечи трогателен конфликт на полуфиналите с испанската легенда Рафаел Надал, само че испанецът преди този момент би трябвало да завоюва против австралиеца Джейсън Къблър и вероятно още един представител на домакините – Джордан Томпсън.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР