Най-добрият български тенисист Григор Димитров ще стартира директно от втория

...
Най-добрият български тенисист Григор Димитров ще стартира директно от втория
Коментари Харесай

Григор започва от втория кръг на Sofia Open

Най-добрият български тенисист Григор Димитров ще започва непосредствено от втория кръг на шампионата Sofia Open, който ще се състои през идната седмица на твърдите кортове в зала " Арена Армеец " в българската столица. Шампионът от 2017 година Димитров е подложен под номер 3 и почива в първия кръг, а по-късно за място на четвъртфиналите чака спечелилия от срещата сред Микаел Имер (Швеция) и Иля Ивашка (Беларус), а възможен негов противник на четвъртфиналите е норвежецът Холгер Руне, предава gong.bg.

До момента хасковлията, първенец на Sofia Open за 2017 година, няма играни мачове против 24-годишния швед. Срещу 28-годишния Ивашка първата ракета на България има еднакъв баланс 1:1. И двата мача се организираха през 2021 година, като Гришо завоюва с 6:4, 6:4 в Женева, а беларусинът се наложи с 6:2, 7:6 (4) във Вашингтон.

Втората ракета на България Димитър Кузманов ще се изправи против квалификант в първия кръг на шампионата от сериите АТП 250 в София, който стартира на следващия ден. Това отреди жребият, който бе теглен през днешния ден с присъединяване на самия Кузманов. При триумф в първия си мач, Кузманов ще срещне сърбина Душан Лайович или седмия подложен Джак Дрейпър от Англия.

Третият ни представител в схемата Александър Лазаров ще премери сили с чеха Иржи Лехечка на старта, а спечелилият ще играе с четвъртия подложен Лоренцо Музети от Италия. Първи подложен в София е първенецът от последните две издания Яник Синер, а втори - испанецът Пабло Кареньо Буста.

Първите четирима в схемата на шампионата се класират непосредствено за втория кръг. Топпоставен е италианецът Яник Синер, а втори е Пабло Кареньо-Буста (Испания). №3 е Григор Димитров, а четвъртия е Музети.

Водачът на схемата Синер ще стартира отбраната на купата си от предходната година против Нуно Боргес или квалификант, а евентуалните му съперника за четвъртфинала са Стан Вавринка, Фабио Фонини, Фернандо Вердаско и Николоз Басилашвили.

Изключително любопитен конфликт от първия кръг е сред трикратния трикратния първенец в шампионатите от Големия шлем Стан Вавринка (Швецийрия) и Фабио Фонини (Италия). Те са в горната половина на схемата, в която са още Синер и Димитров.

Вторият подложен Пабло Кареньо Буста (Испания) ще започва във втория кръг против Марк Андреа Хюзлер (Швейцария) или квалификант. В долната част на схемата са Кузманов и Лазаров.

„ Турнирът в действителност е извънредно мощен и може би има по-благоприятен чоп, само че не и елементарен чоп, всички са доста положителни тенисисти, даже и тези в квалификациите “, разяснява Кузманов, който самичък изтегли своя противник.

„ Моята цел е да затвърдя формата, в която се намирам през цялата година. Надявам се да затвърдя успеха си от предходната година и към този момент идната цел е да задмина това. Най-хубавото нещо, с изключение на всички положителни тенисисти, които ще играят, е, че почитателите се завръщат в залата. Винаги когато Григор е в България и играе, това е най-хубавото нещо. Това стимулира всички спортисти, нас, почитатели, подрастващи, това е реклама за България “, добави той.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР