Най-добрият български тенисист Григор Димитров преклони глава пред най-добрия тенисист

...
Най-добрият български тенисист Григор Димитров преклони глава пред най-добрия тенисист
Коментари Харесай

Борбен Григор преклони глава пред Надал

Най-добрият български тенисист Григор Димитров преклони глава пред най-хубавия тенисист в света сега - Рафаел Надал. Поставеният под №3 в схемата Димитров загуби с 3:6, 6:4, 1:6 от международния №1 на полуфиналите на шампионата в Пекин, където през предходната година хасковлията съкруши испанеца в два сета на 1/4-финалите и доближи до финала.

Сега обаче 26-годишният хасковлия трябваше да се помири с провалянето, което пристигна след някои невероятни отигравания на Рафа в хода на мача. Испанецът записа през днешния ден общо девета победа от 10 дуела против Димитров. Носителят на 16 трофеи от " Големия шлем " се поздрави и с 60-а победа от началото на годината.

Срещата стартира с гейм на нула в интерес на Надал, само че Григор отговори уместно, като завоюва на 15 откриващото си подаване. Българинът направи двойна неточност при 30:0, само че незабавно по-късно заби ас в полето на противника си, а при 40:15 направи уинър от форхенд, при който Рафа единствено изгледа топката.

Надал взе и втория си сервис-гейм в дуела на нула, а по-късно проби за 3:1. До пробива се стигна след двойна неточност на Димитров при 30:30, а при идната точка бекхендът на хасковлията не устоя и той изкара топката в навън. Надал затвърди пробива с трети следващ сервис-гейм на нула и усили задатъка си в резултата на 4:1.

Димитров взе гейм на нула за 2:4, а незабавно по-късно имаше два следващи брейкпойнта, само че по този начин и не съумя да направи пробив. След 15:40 Надал изигра 4 съвършени точки и поведе с 5:2. Българинът завоюва елементарно идващото си подаване за 3:5, само че не съумя да стори нищо в деветия гейм и левичарят от Манакор взе първия сет.

Вторият сет стартира доста неприятно за Димитров, който позволи пробив на нула. След това Григор съумя да се задържи в подаването на испанеца и стигна до 40:40 след рядко виждано воле от главната линия. Надал обаче си взе гейма за 2:0, а след това още веднъж притисна Димитров при сервис на хасковлията. Григор трябваше да отразява два брейкпойнта, само че се оправи и измъкна гейма. В четвъртия гейм Димитров завоюва титанично разиграване, като си извоюва брейкпойнт при 30:40. Пресилен форхенд на българина направи резултата 40:40, а по-късно Надал без повече затруднения удържа подаването си.

Димитров се пребори за нови точки за пробив в шестия гейм и най-накрая съумя да завоюва подаване на испанеца, изравнявайки за 3:3. В идващия гейм Григор бе безапелационен и благодарение на своя начален удар излезе напред в резултата - 4:3. В десетия гейм Григор още веднъж притисна противника си при сервис на Надал. Този път точката за пробив бе с цената на сетбол, само че Рафа я отрази. Малко по-късно обаче Димитров се снабди с нов сетбол и го осъществя по необикновен метод, демонстрирайки впечатляващата си атлетичност.

На старта на третия сет Димитров имаше доста сложен сервис-гейм, в който отрази точки за пробив, само че при следващия брейкпойнт се подхлъзна и не съумя да избави подаването си. След това пък испанецът имаше тежък сервис-гейм, в който заличи точка за пробив и се измъкна за задатък от 2:0. Последва нов маратонски гейм, в който Григор отново не устоя и позволи втори следващ пробив, което към този момент съществено наклони везните в интерес на испанеца. Надал поведе с 4:0 и едвам тогава Григор съумя да завоюва гейм в третата част.

В шестия гейм Надал открехна вратата пред Григор. При 0:40 Димитров имаше три следващи брейкпойнта, само че по-късно Рафа завоюва точка по необикновен метод за 15:40, а в идващите разигравания бе съвършен и резултатът стана 5:1. Това като че ли пречупи Григор и той бързо загуби идващото си подаване, а 31-годишният Надал към този момент чака да разбере името си на съперника си на финала. Той ще бъде избран в мача сред двама млади гении - австралиеца Ник Кирьос и германеца Александър Зверев. /sportal.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР