Най-добрият български тенисист Григор Димитров отпадна на 1/8-финалите на турнира

...
Най-добрият български тенисист Григор Димитров отпадна на 1/8-финалите на турнира
Коментари Харесай

Гришо приключи в Синсинати след загуба от Медведев

Най-добрият български тенисист Григор Димитров отпадна на 1/8-финалите на шампионата от категория ATP 1000 в Синсинати. Той отстъпи с 3:6, 3:6 пред поставения под №1 в схемата Данийл Медведев.

Среюата продължи час и половина, като и в двата сета руснакът съумя да запише пробиви в решителните моменти и да победи. За сметка на това Димитров не се възползва от доста от своите благоприятни условия, изключително през първия сет. Тогава хасковлията имаше късмет да дръпне с добра преднина и да завоюва тази част, само че се случи противоположното.

Във вторият сет Гришо позволи два пробива и разумно завърши присъединяване си в Синсинати.

Първи сет
Григор се оправи добре със сервиса на руснака в първия гейм и допри имаше възмопжност за пробив, само че не се въпозлва от нея. Последва бърз гейм за хасковлията и нова опция за брейк в негова изгода. Медведев този път избави две точки за пробив и още веднъж се измъкна от сложната обстановка.

За сметка на това още при идващия сервис на хасковлията, руснакът съумя да пробие и да дръпне с 3:1. Гришо отвърна със същото и резултатът още веднъж бе покрай равнене. Уви, Димитров позволи нов пробив, с цел да изостане с 2:4. След тази замяна на брейкове, сетът влезе в релси и двамата завоюваха сервисите си до края на тази първа част. Така след 6:3 Медведев завоюва първия сет.

Втори сет
Сервисът на Григор се разстрои и Медведев, който е втори в международната класация, бе покрай пробив още на старта. Все отново Гришо удържа и поведе. До 3:3 тази част бе равностойна, като българинът съумя да се избави още няколко пъти от продупчване.

Това обаче се случи в идващите два следващи негови серивс гейма и всичко завърши след 6:3 и в тази част за Медведев.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР