Най-добрият български тенисист Григор Димитров открива днес участието си на

...
Най-добрият български тенисист Григор Димитров открива днес участието си на
Коментари Харесай

Григор Димитров срещу Бен Шелтън днес по обяд в Монте Карло

Най-добрият български тенисист Григор Димитров открива през днешния ден присъединяване си на сингъл на Мастърс шампионата в Монте Карло, а неговият първи противник ще бъде американецът Бен Шелтън.

Мачът посред им ще открие програмата на втория по величина корт - " Корта на принцовете " и ще стартира в 12.00 часа българско време.

За Григор шампионатът в Княжеството е първи на клей за сезон 2023, а 31-годишният хасковлия несъмнено пази хубави мемоари от конкуренцията, където през предходната година доближи до полуфиналите.

През тази обаче още на старта го чака подло затруднение в лицето на младия Бен Шелтън. Бившият колежански първенец на Съединени американски щати изгря на международната сцена при започване на тази година с достигането си до четвъртфиналите на Australian Open, само че несъмнено неналичието му на опит на клей е това, което дава преимущество на Димитров в техния конфликт.

До този миг Шелтън има едвам два мача на клей в своята кариера на равнище АТР, като те пристигнаха предходната седмица по време на присъединяване му на шампионата в Ещорил, Португалия.

Въпреки това Григор няма никакво право да подцени своя конкурент, който понастоящем заема 39-о място в международната класация.

Първата ни ракета към този момент изигра един дуел в Монте Карло, като във вчерашния ден той и Хуберт Хуркач отстъпиха в среща от шампионата на двойки на братята Стефанос и Петрос Циципас.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР