Най-добрият български тенисист Григор Димитров не пропусна да потренира при

...
Най-добрият български тенисист Григор Димитров не пропусна да потренира при
Коментари Харесай

Григор Димитров с трогателни думи: Българин съм, от Хасково съм, гордея се. Много съм щастлив

Най-добрият български тенисист Григор Димитров не пропусна да потренира при визитата си в родното Хасково през днешния ден. След като сутринта изненада майка си за рождения й ден, в този момент Гришо отиде на корта с татко си, предава Блиц Спорт.
“Тук ми е супер, мама има рожден ден през днешния ден. Радвам се, че съм с нея на специфичния ден. Много съм благополучен, че съм у дома с тях сега. Тя има доста прекрасен подарък, не желая да го споделям в този момент. Но на мен тя постоянно ми е казвала, че аз съм ѝ най-скъпия ѝ подарък ”, сподели 13-ият в ранглистата на АТР. За фамилията си той показа, че „ при нас всичко е натурално, сплотени сме, чуваме се непрестанно, споделяме, харесва ми да сме дружно, само че за жалост това е мъчно “.
На въпрос за положителното показване на младите ни тенисисти на Australian Open Димитров отговори, че за жал не е имал време да гледа юношите ни, само че се радва за многото българчета, които играха там.
“Гордея се постоянно, когато видя българското знаме. За тях най-важното е битка, неизменност и верните хора до тях ”, уточни звездата и изясни своята философия: „ Най-важното е да поемаш по неутъпкания път. Никога не съм следвал нечий път, желая аз да си направя пътя. Това споделям и на по-младите. Те сами да си създадат своя път, да минат през него, да си създадат грешките и да ги осъзнаят и да продължат напред, по този начин се пораства освен в тениса, само че и в живота. Тенисът е единствено спорт, и ние сега живеем, вършим, аз пребивавам моята фантазия. Но са значими постоянството и вярата, в случай че искаш нещо, то ще се получи “.
Димитров е от три дни в Хасково. Днес той посети поредно Спортно учебно заведение „ Стефан Караджа “, на което е ученик, детска градина и Езикова гимназия „ Проф. доктор Асен Златаров “, където майка му Мария е учител по физическо образование и спорт. Той даже участва на урок по генетика в кабинета в биология, който е основан с негова поддръжка. По-късно Григор бе на тенис-комплекс „ Хасково “ в парка „ Кенана “, откъдето потегля неговият състезателен път. Димитров взе участие във фото и видеосесия на международен състезателен бранд. Снимачният екип бе на всички места с него.
Димитров показа още, че по време на дългите полети от по 14 -15 часа постоянно си мисли в самолета за детството, учебното заведение, кортовете в Хасково. “Българин съм, от Хасково съм, гордея се с това. Това не ме прави по-различен. Тук съм ”, бяха заключителните му думи.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР