Най-добрият български тенисист Григор Димитров излиза срещу младия австралийски талант

...
Най-добрият български тенисист Григор Димитров излиза срещу младия австралийски талант
Коментари Харесай

Кога запоследно съперник на Григор се отказа от мача им?

Най-добрият български тенисист Григор Димитров излиза против младия австралийски гений Алекс де Минор в осминафинален конфликт от US Open. За мнозина рейдът на Гришо в Ню Йорк е ненадейно стабилен, в случай че до момента през годината резултатите му бяха (поради ред причини) под нормалното високо равнище.

Serving up his place in the fourth round!

@GrigorDimitrov d. Kamil Majchrzak 7-5, 7-6(8), 6-2. | #USOpen pic.twitter.com/NRD2NbAcc2
— ATP Tour (@ATP_Tour) August 31, 2019
Най-сериозният противник, най-малко на хартия, на Димитров, преди четвъртфиналите, бе този във втори кръг - поставеният под номер 12 Борна Чорич. Хърватинът обаче се отхвърли заради травма в гърба и без игра Григор прескочи второто затруднение в Голямата ябълка.

Кога за последно Димитров е имал подобен “късмет”, както мнозина го дефинират? През октомври 2016 година на тенис шампионата от сериите АТР 500 в Пекин, където Милош Раонич се отхвърли заради травма от планувания им полуфинален конфликт. Впоследствие на финала Димитров отстъпи с 4:6, 6:7(2) на тоталния доминатор през този сезон Анди Мъри.

Sunny days in NYC @GrigorDimitrov | #USOpen pic.twitter.com/hokDJmZOjY
— US Open Tennis (@usopen) August 31, 2019
Любопитното е, че точно през 2016-а бе и последното присъединяване на Григор в 4-и кръг на US Open, като там още веднъж е спрян от намиращия се в отлична форма Мъри. След това на “Мастърс”-а в Париж Маркос Багдатис се отхвърли преди началото на втория сет, като Григор му водеше с 6:3.

@GrigorDimitrov with Eddie, my son pic.twitter.com/eENtIb7NED
— Daniel Djenev (@dido404) August 29, 2019
Иначе през 2018-а на полуфиналите в Ротердам Давид Гофен получи нелепа травма при 6:3, 0:1 - топката отскочи подло от мрежата и го удари в окото, което се зачерви съществено и той нямаше по какъв начин да продължи. Впоследствие Димитров игра болен от грип финала с Роджър Федерер и го загуби с 2:6, 2:6, като това е последният му към този момент дуел за купа.

Във втория кръг на “Уимбълдън” 2017 пък Дуди Села се отхвърли преди началото на третия сет против Григор, който до тогава го мачкаше безапелационно с 6:1, 6:1.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР