Най-добрият български тенисист Григор Димитров изигра фантастичен двубой, но не

...
Най-добрият български тенисист Григор Димитров изигра фантастичен двубой, но не
Коментари Харесай

Борбен Григор Димитров бе победен крачка преди финала в Сан Диего

Най-добрият български тенисист Григор Димитров изигра приказен дуел, само че не съумя да се класира за финала на шампионата на твърди кортове в Сан Диего (САЩ). Хасковлията преклони глава пред 10-ия в света Каспер Рууд (Норвегия) с 4:6, 6:4, 4:6 за два часа и половина игра.

По този метод Гришо пропусната опцията да играе на първи край от Ротердам 2018-а година насам, когато загуби от Роджър Федерер. Българинът обаче може да бъде горделив със себе си, откакто изнесе доста мощна продукция на корта. Като цяло полуфиналът беше приятност за окото, откакто и двамата демонстрираха удивителен тенис.

Рууд пък за първи път в кариерата си стигна до мач за трофей на открити твърди кортове и ще се опита да завоюва пета купа за 2021-а година, откакто взе предходните 4 на клей.

" Срещу Григор би трябвало да играеш добре от всички ъгли на корта, тъй като той може да прави печеливши удари отвред. Той е един от най-трудните противници в Тура и има всички вероятни удари. Опитах се да се задържа в мача и съумях да печеля няколко значими точки, които ми донесоха успеха. Мачът бе на високо равнище от първата до последната точка. Радвам се, че се класирах за първия си край на твърди кортове ", разяснява Рууд, откакто записа 46-та си победа от началото на сезона.

За Григор това беше първо класиране на полуфиналите през този сезон и след прелестната си игр в този момент той ще се насочи с оптимизъм за идния шампионат от сериите „ Мастърс “ в Индиън Уелс (САЩ). От идната седмица той ще се изкачи и с една позиция в международната класация до 28-о място.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР