Най-добрият български баскетболист в момента - Александър Везенков, се очаква

...
Най-добрият български баскетболист в момента - Александър Везенков, се очаква
Коментари Харесай

Барселона мотае Везенков за прибирането му в България


Най-добрият български баскетболист сега - Александър Везенков, се чака да дойде до ден-два в София и да се причисли към подготовката на националния ни тим. В щаба на Любомир Минчев нямат самообладание крилото на Барселона да стартира тренировки със съотборниците си преди съдбоносните международни квалификации с Исландия на 29 юни в Ботевград и в Чехия на 2 юли.

 България - Португалия @@@
И въпреки 22-годишното крило да не е играл формален дуел от повече от месец, управлението на каталунците продължава да го държи в напрежение по кое време то чно той ще се прибере в България. Везенков бе изваден от състава на Барса за плейофите, само че все пак не бе пуснат от клуба и трябваше да води независима подготовка, до момента в който сътрудниците му играят мачове. Сега, откакто каталунците отпаднаха от Баскония с 1-3, се очакваше да няма пречки и националът да се прибере без проблеми. Оказа се обаче, че и в този случай това не е по този начин. До нощес българинът по този начин и нямаше съответна информация по кое време е свободен да си тръгне. Очакваше се всичко да се реши на формалната вечеря на клуба. Надеждите са, че Везенков въпреки всичко ще може да дойде в София довечера или най-късно на следващия ден, само че топката бе в ръцете на “блаугранас”.
 България - Португалия @@@

Звездата ни към момента не знае и какво ще е бъдещето му в отбора. През 2015 година той подписа за 3+1 години, само че от Барселона не са споделили дали ще се възползват от опцията за удължение, или ще го освободят. По всяка възможност това ще стане ясно, откакто там назначат треньор. Вариантите са два - да оставят Светислав Пешич или да привлекат Шарунас Ясикевичус. За Александър пък се ослушват редица грандове като Панатинайкос, Олимпиакос, Анадолу Ефес и даже Бруклин, които държат правата му за НБА.

“Тема Спорт”
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР