Най-добрият австралийски тенисист Ник Кирьос се отказа от участие в

...
Най-добрият австралийски тенисист Ник Кирьос се отказа от участие в
Коментари Харесай

Ник Кирьос се оттегли от United Cup, за да се фокусира върху Australian Open

Най-добрият австралийски тенисист Ник Кирьос се отхвърли от присъединяване в първото издание на шампионата United Cup, съобщи организация " Ройтерс ".Той направи това, с цел да бъде във върхова форма за Откритото състезание на Австралия в средата на януари, като съобщи, че не чака всички да схванат причините му.

Кирьос, който е под номер 22 в международната класация, трябваше да води отбора на Австралия, само че се отдръпна в сряда.

" Хората подценяват напрежението и нервите да бъдеш част от един от най-големите шампионати за годината ", сподели той в изявление за " Сидни Морнинг Хералд ".

Той добави, че е по отношение на изпълнителния шеф на Тенис Австралия Крейг Тайли и шефа на United Cup Стивън Фароу.

" Не всеки ще разбере и ще види нещата от моята позиция, само че това е окей ", сподели още тенисистът.

" Работих всеки ден с отбора ми за моя прогрес и приказвах с физиотерапевта ми Уилям след всеки сеанс. Опитах се да бъда подготвен, само че някой път би трябвало да се вслушаш в препоръките, които ти дават и да направиш най-хубавото ", добави Кирьос.

Алекс де Минор, който стана номер 1 в отбора на Австралия след отдръпването на Кирьос, загуби от британеца Камерън Нори в четвъртък.

Капитанът на отбора Лейтън Хюът също призна, че е научил за решението на Кирьос в сряда. " Може би просто би трябвало да отговори. Това е естественият метод да го направи. Мина време, преди да го направи ", разяснява някогашният тенисист.

Гледай тенис на MAX с най-вълнуващите дуели от ATP Masters 1000, ATP 500 и ATP 250, ATP Finals и Next Gen, онлайн, единствено в ефира на MAX Sport.

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР