Най-добрата ни шахматистка Антоанета Стефанова завърши на 11-то място на

...
Най-добрата ни шахматистка Антоанета Стефанова завърши на 11-то място на
Коментари Харесай

Антоанета Стефанова стана 11-та в света на блиц шах

Най-добрата ни шахматистка Антоанета Стефанова приключи на 11-то място на международното състезание по блиц шах в Алмати (Казахстан). Тя събра 11 точки, откакто във втория ден от шампионата реализира пет победи и две ремита, а позволи единствено едно проваляне. След първия ден тя бе на 32-ро място с четири победи, две равенства и две загуби.

Днес Стефанова победи с белите фигури казахстанките Ксения Балабаева и Меруерт Камалиденова, както и украинката Катерина Лахно, а приключи реми с грузинката Нана Дзагнидзе.

С черните фигури българката се наложи над иранката Атуса Поркашиян и рускинята Валентина Гунина, завърши реми с узбекистанката Умида Омонова, а единствената си загуба позволи против китайката Чжонги Тан.

Световна шампионка по блиц шах стана представителката на домакините Бибисара Асаубаева, която приключи с 13 точки от 17 партии.

При мъжете първенец стана водачът в международната класация Магнус Карлсен с 16 точки. За норвежеца това бе втора купа в Алмати, откакто преди този момент той бе победител и в шампионата по интензивен шах. Една от успехите на Карлсен бе против водещия ни представител при мъжете - Иван Чепаринов, който зае 68-о място в крайното класиране с 11 т. Другият българин - Момчил Петков, остана на 159-а позиция в окончателното нареждане с 8 т.

В последна сметка 11-ото място на Антоанета Стефанова по блиц шах се оказа и най-хубавото класиране на българин на шампионата в Алмати, откакто преди този момент още веднъж тя стана 19-а на интензивен шах.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР