Най-добрата българска тенисистка в момента Виктория Томова извоюва първа победа

...
Най-добрата българска тенисистка в момента Виктория Томова извоюва първа победа
Коментари Харесай

Томова разгроми дъщеря на легенда за първа победа в Рая на тениса

Най-добрата българска тенисистка сега Виктория Томова извоюва първа победа в кариерата си на шампионата от елитната категория " WTA 1000 " в Индиън Уелс (САЩ). На старта на квалификациите в Рая на тениса 27-годишната софиянка разгроми участващата с " уайлд кард " представителка на домакините Елизабет Мандлик с 6:2, 6:1.

Двубоят продължи единствено 1:14 ч., откакто дъщерята на чешката легенда Хана Мандликова съумя да завоюва подаването си единствено един път - в петия гейм на втория сет. През останалото време Вики имаше тотално превъзходство в геймовете на 20-годишната американка и само някои съмнения на личен сервис ѝ попречиха да запише още по-убедителен резултат.

Първата ни ракета (№111 в света) осъществя 7 пробива от 11 благоприятни условия против 313-ата в ранглистата, която завоюва едвам 32% от разиграванията на своя първи сервис. Мандлик се възползва при 2 от общо 4 брейкбола, разкрили ѝ се в дуела, и по този начин съумя да вземе двата си гейма в първата част.

Младата вяра на женския тенис в Съединени американски щати нашумя при започване на сезона, когато завоюва два следващи шампионата с награден фонд $25 000. Нейната майка беше една от топтенисистките в света през 80-те години на предишния век, когато завоюва четири трофеи в Големия шлем - две на Australian Open (1980, 1987) и по една на " Ролан Гарос " (1981) и US Open (1985).

За Томова това беше едвам трети мач в Индиън Уелс, откакто отпадна в I кръг на квалификациите през 2017 и 2021 година Сега във II кръг на пресявките Вики ще спори за влизане в главната скица против международната №96 Астра Шарма (Австралия), отстранила Юан Юе (Китай) с 6:2, 7:5.

Двубоят сред Томова и Шарма е втори в днешната стратегия на корт №3 и се чака да стартира след 22:30 ч. българско време.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР