Най-добрата българска тенисистка Цветана Пиронкова ще излезе на Маргарет Корт

...
Най-добрата българска тенисистка Цветана Пиронкова ще излезе на Маргарет Корт
Коментари Харесай

Цвети срещу Серина утре сутринта

Най-добрата българска тенисистка Цветана Пиронкова ще излезе на " Маргарет Корт Арина " на следващия ден след 18.30 часа локално време (9.30 часа българско) против някогашната номер 1 в света и 23-кратна шампионка от шампионатите от Големия шлем Серина Уилямс (САЩ) в първия мач от вечерната сесия от третия кръг на шампионата " Яра Вали Класик " в Мелбърн с награден фонд 442 020 $.

39-годишната Уилямс, която е 11-а в международната класация сега, е сложена под номер 5 в главната скица.
33-годишната Пиронкова към този момент записа две победи в конкуренцията и ще се изкачи с 12 позиции до 125-ата в класацията на WТА.

Пловдивчанката, някогашна номер 31 в света, към този момент си обезпечи място на започващото на 8 февруари Открито състезание на Австралия, откакто преодоля квалификациите в Дубай в средата на януари.

Впоследствие тя дойде в Австралия, където спазваше 14-дневна прецизна карантина с следени тренировки и едвам от края на предходната седмица може свободно да се движи в Мелбърн.

Уилямс има пет победи в пет изиграни мача против Пиронкова. За последно двете трябваше да играят на " Ролан Гарос " в края на септември предходната година, само че американката се отхвърли поради травма. Преди това при започване на месеца двете се срещнаха на четвъртфиналите на Откритото състезание на Съединени американски щати и Уилямс завоюва в три сета.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР