Най-добрата българска фехтовачка Йоана Илиева започна блестящо участието си в

...
Най-добрата българска фехтовачка Йоана Илиева започна блестящо участието си в
Коментари Харесай

Страхотен старт за Йоана Илиева на Световната купа в Пловдив

Най-добрата българска фехтовачка Йоана Илиева стартира ослепително присъединяване си в шампионата за Световната купа на сабя дами, който се организира от през днешния ден до неделя в Пловдив. В дуелите от самостоятелната конкуренция тя излезе от групите с пет победи и една загуба. Отличната игра я изпрати непосредствено във втория ден от надпреварата, когато стартират елиминациите сред най-хубавите 64. В срещата за влизане в топ 32 Йоана ще се изправи против Елоиза Пасаро от Италия, което е под N88 в международната класация. Националният треньор Ивайло Воденов чака от сабльорката ни още по-добра игра, която да я придвижи по-напред в класирането за Световната купа от 65-ото място, което заема сега.

Още три българки излязоха от групите в Пловдив. Олга Храмова записа четири победи и две загуби. В дуела си от втория кръг на елиминациите тя отстъпи на Марго Гималак от Франция със 7:15. Белослава Иванова излезе от групите с две победи и три загуби. В първия кръг от елиминациите тя загуби от Анжелика Ватор от Полша с 10:15. Теодора Вутова мина през пресявките с една победа и четири загуби, само че в елиминациите беше победена от Магда Скарбонкевич от Съединени американски щати (15:8). Емма Нейкова също излезе от групите след две победи и три загуби. В елиминациите тя отстъпи след извънредно оспорвана игра пред Мария Матей от Румъния с 14:15.

Калина Атанасова, Ана Михайлова, Кристина Миланова и Габриела Захаринова не стигнаха до елиминациите, само че за тях това е първо съревнование в международния женски хайлайф на сабя и е скъп опит.

В събота шампионатът продължава с дуелите на най-хубавите 64 от самостоятелната конкуренция. Срещите стартират в 10:00 ч., а шампионката ще стане ясна в ранния следобяд. В конкуренцията вземат участие най-хубавите сабльорки в света - 150 състезателки от 28 страни.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР