Най-често срещаният сценарий – купили сме си една четка за

...
Най-често срещаният сценарий – купили сме си една четка за
Коментари Харесай

Коя е най-подходящата четка за вашия тип коса?

Най-често срещаният сюжет – купили сме си една четка за коса преди Х брой години и я използваме, до момента в който не стартира да се разпада.

Според фризьорите, обаче, това може да бъде пагубно за косата ни. Като всяко нещо и четките за коса не са безконечни – след време те стартират да задържат маслата от косата ни, дружно с купища бактерии, а краищата на зъбците стартират да се изхабяват и да нараняват скалпа ни.

Затова би трябвало да сменяме четката на към половин година, като най-малко един път месечно би трябвало да я почистваме.

Също по този начин специалистите ни поучават да сортираме четката си съгласно вида на косата си, с цел да предотвратим раздробяване на косъма и с цел да реализираме допустимо най-добре завършени прически.

За да ви улесним, събрахме всичко, което би трябвало да знаете за четките за коса и коя ще е най-подходяща за вас:

 Коя е най-подходящата четка за вашия вид коса?

Права коса

За вършиме коси е нужна четка с антистатично деяние, т.е. такава от натурален косъм, тъй като тя ще предотврати наелектризирането и ще заглади косата.  Това е подобаващ избор и за дамите с тънка коса.

За предпочитане е и четката да е плоска. Ако косата ви е къса, можете да изберете четка с овална форма, която елементарно ще изправи косъма.

Къдрава коса или на талази

Този вид коса е малко по-претенциозна, тъй като елементарно се сплита. Затова е подобаващ вид да си купите дървена четка с редки зъбци, които внимателно ще разплитат кичурите.

За оформянето можете да употребявате и кръгла четка.

Тънка и чуплива коса

Понеже тънката коса е склонна към раздробяване, би трябвало да бъдем деликатни по какъв начин ще я разресваме. Тук подобаващите разновидности са два – дървената четка или тази с меки и едри зъбци.

Гъста и тежка коса

Тяхното разресване е същинско предизвикателство, по тази причина ви е нужна двойна помощ – пробвайте с четка със зъбци на две равнища, която ще прихване всеки косъм и ще разплете заплитанията елементарно.

Най-модерните летни прически

Безплатни трикове за хубост с минимални старания

Всичко за съставките в слънцезащитата

Източник: missbloom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР