Най-богатите нации в Европа са изправени пред нарастващи рискове от

...
Най-богатите нации в Европа са изправени пред нарастващи рискове от
Коментари Харесай

Енергийната криза увеличава риска от социални вълнения в Европа

Най-богатите народи в Европа са изправени пред възходящи опасности от цивилен безредици през зимата, в това число улични митинги и демонстрации, заради високите цени на силата и растящите разноски за живот.

Както Германия, по този начин и Норвегия са едни от развитите стопански системи, които изпитват разстройства в всекидневието си заради акции, свързани с трудовия пазар – наклонност, която към този момент се следи в Обединеното кралство, сподели основният анализатор в консултантската компания Verisk Maplecroft Торбьорн Солтвед пред Reuters.

Последният отчет на Verisk за неговия показател на цивилен безредици откри, че повече от 50% от съвсем 200-те обхванати страни са имали нарастване на риска от всеобщи мобилизации сред второто и третото тримесечие на 2022 година, най-голямото количество народи, откогато компанията стартира да разгласява показателя през 2016 година

Списъкът на страните с най-голямо планувано нарастване на риска включва Босна и Херцеговина, Швейцария и Холандия, съгласно отчета, оповестен в петък.

През зимата не би било изненада, в случай че някои от развитите народи в Европа стартират да виждат по-сериозни форми на цивилен безредици “, сподели Солтвед.

Войната на Русия в Украйна от 24 февруари форсира покачването на цените на храните, което доближи връх за всички времена през февруари и още веднъж през март. Цените на силата също се покачиха внезапно, като Европа се оказа в центъра на следствията.

И към момента имаме някои от последствията от Коронавирус пандемията, които играят роля в това, със съществуващите спирания на веригата за доставки “, добави основният анализатор Химена Бланко.

Опустошителните суши и ниските водни равнища, свързани с изменението на климата в доста елементи на света, единствено утежниха казуса с високите цени на храните и силата.

От мирни придвижвания до бурни митинги, покачването на цените на главните храни изяснява повишаването на общественото неодобрение, обхващащо както развитите, по този начин и нововъзникващите пазари, съгласно отчета.

Мавриций, Кипър и Украйна претърпяха най-голямо нарастване на обществените безредици през третото тримесечие по отношение на второто тримесечие, като Русия е на седмо място, а Норвегия на тринадесето място в листата.

Ако обявата ви е била забавна и потребна, не пропускайте да ни последвате в обществените мрежи Фейсбук, LinkedIn, Twitter и Instagram, както и да се запишете за E-mail бюлетина ни.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР