Най-бързо растящите зеленчуци, които скоро ще оберете. Само защото зеленчуковата

...
Най-бързо растящите зеленчуци, които скоро ще оберете. Само защото зеленчуковата
Коментари Харесай

Най-бързо растящите зеленчуци, които скоро ще оберете

Най-бързо растящите зеленчуци, които скоро ще оберете. Само тъй като зеленчуковата градина нормално е упражнение за самообладание, не значи, че не можете да отглеждате бързо тези храни.

За всички запалени и неспокойни градинари, които не могат да устоят дългото очакване за пресни артикули, сме събрали някои от най-бързо растящите зеленчуци, на които да се насладите бързо.

1. Слънчогледови кълнове – 12 дни

Слънчогледовите кълнове може да са мънички, само че сигурно са доста значими във връзка с храненето! Оберете реколтата, като отрежете стъблата, откакто имат две листа. Рязането на стъблата би трябвало да стане преди да покажат „ същинските си листа “. Това е по този начин, тъй като слънчогледовите кълнове стават горчиви с придвижване на времето.

2. Градински кресон – 14 дни

Готов за прибиране на реколтата единствено за две седмици, градинският кресон може да бъде засаден при започване на пролетта. И по-точно – незабавно щом почвата може да бъде обработена. Освен това икономисва място в градината. Mалко парче с кресон в градината ще ви достави обилие от тази ароматна билка.

3. Репички – 21 дни

Култура за ветровит сезон. Пролетните репички порастват най-добре при време от 10°С до 18°С. Веднъж засети, ще видите листни зелени растения над почвата единствено за три или четири дни. Продължавайте да засаждате семена всяка седмица или две за непрекъсната годишна продукция напролет и есента.

4. Зелен лук – 21 дни

Наричан още лук, зеленият лук е бързорастящо растение, което може да се реже още веднъж и още веднъж през целия сезон. След като техните зелени издънки доближат височина от 15 см, те са подготвени за първия кръг на прибиране на реколтата.

5. Татцой или тат чой (азиатски спанак) – 25 дни

Ниско растяща зелена горчица, татцой е чудесна добавка към салати и супи. Бейби татсой листата могат да бъдат събрани, когато доближат 10 см дължина. Можете също по този начин да изчакате цялостните 40 дни, до момента в който растенията узреят до цялостен размер.

6. Маруля – 30 дни

Друг зарзават за хладно време, който избира температури сред 15°С и 21°С. Семената на марулята би трябвало да се засяват при започване на пролетта и късното лято. От петте типа маруля, сортовете листна салата като зеленолистна и червенолистна са измежду най-лесните за обработване и са по-толерантни към горещото време. Засаждането на нови семена на всеки 14 дни ще обезпечи непрекъсната годишна продукция.

7. Спанак – 30 дни

Способен да оцелее при температури до -9°С, спанакът е студоустойчив зарзават, който може да се засажда незабавно щом земята се размрази. Откъснете външните листа на спанака от растението, до момента в който пораства. Или засявайте още веднъж семена на всеки две седмици за поредни реколти. Не чакайте прекомерно дълго, с цел да съберете готовия спанак, тъй като листата му ще станат горчиви, откакто растението доближи зрялост.

8. Рукола – 30 дни – най-бързо растящите зеленчуци

Тъй като семената на руколата покълват добре в по-хладна почва, те могат да бъдат засадени незабавно щом градинската леха може да бъде обработена след пролетното топене. Засявайте семена на всеки две до три седмици за непрестанно прибиране на реколтата.

9. Кейл – 30 дни

Растение „ отрежете и елате още веднъж “, младите и нежни листа на кейла могат да бъдат късани непрестанно през целия вегетационен интервал. Това става откакто растението стане към 5 см високо. Избягвайте да берете централната част, защото това поддържа растежа и продуктивността на зеленчука.

10. Бок Чой – 30 до 45 дни

Бок чой – прочут още като отново чой и китайско зеле – е зарзават за хладно време. Той се засажда най-добре напролет и есента. Бейби листата могат да бъдат събрани след месец. А можете да изчакате още няколко седмици за глави бок чой в цялостен размер.

11. Ряпа – 30 до 55 дни

Готови за прибиране на реколтата за по-малко от два месеца, когато се отглеждат поради огромните си глави. Градинарите могат също по този начин да изберат да откъснат ряпа от почвата по-рано, с цел да вземат нежните, сладки и меки на усет корени. Когато зелената ряпа доближи диаметър от към 5 см, също може да бъде гарнирана и добавена към пресни салати.

12. Цвекло – 35 до 60 дни – най-бързо растящите зеленчуци

С годни за консумация елементи над и под почвата, сортовете алено цвекло създават питателна зеленина, която е подготвена за бране към месец след сеитбата. Листата от цвекло могат да се употребяват сурови или варени. Но откъснете единствено лист или два от всяко растение, с цел да не попречите на производството на плодни корени. Когато цвеклото стартира да се демонстрира от почвата, след още един месец, е време да издърпате растението от земята.

13. Тиквички – 40 до 50 дни

Истинска невероятна годишна продукция. Само едно растение тиквички ще даде сред 6 и 10 кг плодове всеки сезон. След като тиквичките стартират да цъфтят, плодовете ще бъдат подготвени за прибиране на реколтата след към 4 до 8 дни. За бързи резултати засадете сортове „ Eight Ball “, „ Seneca “, „ Gold Rush “ или „ Spacemiser “.


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР