Наводненията изведе като първи приоритет на новото правителство в началото

...
Наводненията изведе като първи приоритет на новото правителство в началото
Коментари Харесай

Министерският съвет се събра на първо заседание: Задача №1 - наводненията в страната

Наводненията изведе като първи приоритет на новото държавно управление при започване на първото му съвещание министър председателят Кирил Петков.

" Първата и съществена задача на днешната среща е да обсъдим последствията от наводненията, съобщи министър председателят. Има две-три съществено потърпевши области - най-много потърпевши са Благоевград и Смолян, където има няколко застрашени моста ", съобщи министър председателят.

Той добави, че на следващия ден ще бъдат извикани на среща регионалните шефове, с цел да обсъдят казуса с вредите дружно с министъра на районното развиване Гроздан Караджов и с вътрешния министър Бойко Рашков.

" Това би трябвало да ни е първи приоритет ", сподели министър-председателят.

Петков подреди като втора задача на днешното съвещание въвеждането на зеления документ освен в Министерския съвет, само че и във всяко настрана министерство.

Той настоя пред министрите също да издадат заповед за влизане в техните министерства със здравния пропуск и увери, че още през днешния ден самият той ще подпише такава за Министерски съвет.

" Вторият приоритет ще е имунизацията - през днешния ден аз ще направя заповед за тази постройка и ще дискутираме дружно с министъра на опазването на здравето по какъв начин да го създадем за вашите министерства ", акцентира Петков.

На трето място той очерта в дневния ред на съвещанието всеки от министрите да показа вижданията си за своето министерство.

" И всеки от вас да показа първите си информации и проблеми, които вижда в министерствата си ", обърна се Петков към сътрудниците си.



Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР