Наводнения, урагани, земетресения, вируси и войни - бедствията край нас

...
Наводнения, урагани, земетресения, вируси и войни - бедствията край нас
Коментари Харесай

Господни молитви при всякакви бедствия

Наводнения, урагани, трусове, вируси и войни - бедствията край нас стават все по-чести и по-силни и като че ли всекидневие. Съвременни монаси на Атон с оракулски подарък предизвестяват през последната година, че индивидът живее в последните времена преди явяването на Антихриста и Второто пришествие на Божия наследник. Този възвишен проект за свършека на този свят е бил към този момент в ход поради грехопадението на хомо сапиенса, незачитането на Божието Слово, донесено от сина Му Иисус Христос, и всеобщото неспазване на 10-те заповеди, дадени от Твореца на пророка Боговидец Моисей.

Св. Тихон Задонски казвал по този начин: " A когато при такива бедствени условия хората не усещат наказващата Божия ръка и освен не оставят греховете си и не се разкайват, само че прибавят и още грехове към тях, безспорно би трябвало да чакаме още по-голямо злополучие. Затова, изключително в такива случаи, е належащо всички дружно, знаейки и признавайки греховете и беззаконията си, единомислещо от дълбините на сърцето си да издигнем глас по този начин: " Боже на силите, възвърне ни! Да светне лицето Ти и ще се спасим! " (Пс. 79:8) и да издигнем молебствия към Бога - или приведените тук, или други, каквито извират от вярата ни. Тъй като общите грехове се санкционират с общо наказване, е нужно да умилостивяваме Бога с общо смирение ".

В тези сложни времена, които предстоят за цялото човечество, свети отци и монаси предлагат незабавно да станем по-добри, да се обърнем към църковните тайнства Изповед и Причастие, както и да изричаме специфични молебствия за отбрана от беди и тежки бедствия, написа " Телеграф ".

Ето единствено някои от тях:
За отбрана от война и потоп
Господ е моя светлина и мое избавление: от кого ще се багра? Господ е цитадела на моя живот, от кого ще се тревожа? Ако ме атакуват злодейци, съперници и враговете ми, с цел да изядат плътта ми, те сами ще се спънат и паднат. И армия да се опълчи срещу мене, няма да се уплаши сърцето ми; и война да се дигне срещу мене, и тогава ще се надявам.

Едно единствено молих от Господа, единствено това желая: да надживявам в дома Господен през всички дни на живота си, да виждам Господнята хубост и да навестявам Неговия (свети) храм, тъй като в злополучен ден Той би ме укрил в Своята скиния, би ме скрил в тайника на Своето жилище, би ме възкачил на канара...

Да величаем Господа, тъй като Той чу моята гореща молитва. Господ е моя мощ и моя отбрана. На Него се уповаваше сърцето ми и Той ми оказа помощ... Господ е седял на престол над потопа. Господ ще седи като цар за безконечни времена.

Амин!
За всякаква помощ
Воскресни, Господи, помогни ни и ни избави в Твоето име! Боже, бъди милосърден към нас и ни благослови, осияй ни с лицето Си и се смили над нас!

Господи, Ти си се посочил благоразположен към земята Си, върнал си Яков от плен. Простил си беззаконията на народа Си, покрил си целия им грях. Отмахнал си всичкото Си възмущение, върнал си се от разпаления Си яд. Върни ни, Боже, Спасителю наш,
и приключи негодуванието Си срещу нас.

Винаги ли ще бъдеш ядосан на нас? Ще продължаваш ли да се гневиш от потомство на потомство? Не искаш ли отново да ни оживиш, с цел да се радват Твоите люде в Тебе?
Господи, покажи ни милостта Си и ни дай спасението Си.
Силата на Св. Кръст
Да възкръсне Бог и да се разпилян Неговите врагове! Нека бягат от лицето Му всички, които Го ненавиждат. Както изчезва димът, така и те да изчезнат. Както се топи восъкът от огъня, така да погинат и бесовете пред лицето на ония, които обичат Бога, осеняват себе си с кръстното предсказание и във забавление приказват. Радвай се, пречестни и животворящи Кръсте Господен, който прогонваш бесовете със силата на разпънатия на тебе наш Господ, Иисус Христос, Който слезе в пъкъла, унищожи силата на дявола и ни дарува Своя почтен Кръст, за прогонване на всеки зложелател и съперник. О, пречестний и животворящий Кръсте Господен! Помагай ми със света Дева Богородица и с всички светии во веки. Амин.
Огради ме, Господи, със силата на честния и животворящ Твой Кръст и ме резервира от всяко зло. Амин.
Хвалебна ария Давидова
Който живее под покрива на Всевишния, той населява под сянката на Всемогъщия, и споделя Господу: Ти си мое прикритие, отбрана моя, Бог мой, Комуто се уповавам!
Той ще те избави от примка на ловджия, от изтребителна пораза, с перата Си ще те осени и под крилете Му ще бъдеш на безопасно; щит и ограда е Неговата истина. Няма да се уплашиш от ужасите нощем, от стрелата, която лети през деня, от ходещата в тъмата язва, от болестта, която опустошава по пладне. До тебе ще паднат хиляда, и 10 хиляди теб отдясно; само че до тебе няма да се приближи: единствено ще гледаш с очите си и ще виждаш отплатата на нечестивците.
Защото ти сподели: Господ е мое упование; Всевишния си избрал за твое прибежище; зло няма да ти се случи, и язва няма да се приближи до твоето жилище; тъй като ще заповяда на Ангелите Си за тебе, да те опазват във всички твои пътища: ще те понесат на ръце, да се не спънеш о камък с ногата си; аспида и василиск ще настъпиш, лъв и дракон ще тъпчеш.
" Задето той Ме възлюби, ще го избавя; ще го защитя, тъй като позна името Ми. Ще повика към Мене, и ще го чуя; с него съм в скърби; ще го избавя и ще го популяризира, ще го наситя с дълги дни и ще му явя Моето избавление. "
Атонско прошение към Богородица
Царице моя преблага, надеждо моя Богородице, Приятелко на странниците, Радост за скърбящите, Покровителко на афектираните. Виж моята неволя, виж скръбта ми; помогни на мен, немощната/ят, укрепи ме. Премахни обидата ми по волята Си,, тъй като нямам друга помощ с изключение на Тебе, нито друга богатства утешителка, о Майко Божия. Запази ме и запази во веки веков Амин!

 
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР