Наводнения и свлачища, предизвикани от проливните дъждове в Бразилия, отнеха

...
Наводнения и свлачища, предизвикани от проливните дъждове в Бразилия, отнеха
Коментари Харесай

Наводнения и свлачища в Бразилия, има загинали

Наводнения и свлачища, провокирани от проливните дъждове в Бразилия, лишиха живота на минимум 36 души през карнавалния уикенд в югоизточния щат Сао Пауло, оповестиха локалните управляващи.

Телевизионни фрагменти и фрагменти от обществените мрежи от град Сао Себастиао демонстрираха цели квартали под вода, парчета от къщи на скатове, пометени от свличащата, наводнени автомагистрали и коли, унищожени от паднали дървета, както и други вреди.

Най-малко 35 души са починали в Сао Себастиао, заяви държавното управление на щата. Едно момиче е починало и в град Убатуба, оповестяват медиите.

„ За страдание, ще имаме още доста смъртни случаи “, съобщи началникът на гражданска отбрана на щата Енгуел Перейра пред вестник „ Фолха де Сао Пауло “.

Други 228 души са останали без дом, а 338 са били евакуирани в крайбрежния регион северно от Сао Пауло, заяви по-рано държавното управление на щата, до момента в който избавителните екипи бързаха да оказват помощ на потърпевшите от бурята.

Властите не предоставиха данни за броя на изчезналите или ранените.

Губернаторът на щата Сао Пауло Тарсисио де Фрейтас разгласи изключително състояние в пет града по крайбрежието, откакто прелетя над опустошените от стихията региони. Той отпусна еквивалента на 1,5 млн. $ за избавителни интервенции.

Президентът Луис Инасио Лула да Силва съобщи в Twitter, че ще посети региона през днешния ден.

Сао Себастиао, който се намира на 200 км северно от Сао Пауло и където доста хора от града прекарват предпразничния уикенд на плажа, беше мощно обиден.

Количеството паднали дъждове е два пъти повече от нормалното количество, което пада за един месец.

Карнавалните събития в Сао Себастиао и на други места бяха анулирани.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР